IGGI

IGGI

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Driknk arbuzowo-radlerowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Orzeźwiający drink na upalne dni

Driknk arbuzowo-radlerowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Driknk arbuzowo-radlerowy

 

  • 1 szklanka miąższu z arbuza
  • 5-6 kostek lodu
  • 0,5l piwa typu radler cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

Driknk arbuzowo-radlerowy
Szklanki schładzamy w lodówce. Miąższ z arbuza oczyszczamy z pestek, dzielimy na mniejsze kawałki, tak by łatwiej można było go umieścić w mikserze. Kawałki arbuza miksujemy wraz z kostkami lodu i przekładamy do wyjętych z lodówki szklanek, tak by wypełnić je w 1/4 wysokości powstałym kruszonem. Szklanki uzupełniamy do pełna mocno schłodzonym piwem cytrynowym typu "radler", tak, by na wierzchu powstała niewielka różowa pianka. Szklanki ozdabiamy plasterkami limonki. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Driknk arbuzowo-radlerowy
Z arbuza usuwamy pestki i kroimy miąższ na mniejsze kawałki
Driknk arbuzowo-radlerowy
Miąższ z arbuza miksujemy z lodem i przekłądamy do szklanek
Driknk arbuzowo-radlerowy
Szklanki uzupełniamy do pełna piwem typu radler

Tagi:

lody piwo