marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Drink w skorupce kokosowej.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Orzechy przepołowić i wydrążyć z całej zawartości,alkohole odmierzyć miarką i zmieszać w shakerze z lodem,wlać do czarek z orzechu.Podawać.

Drink w skorupce kokosowej.

Składniki:

Drink w skorupce kokosowej.

 

  • 2 średnie lub duże orzechy kokosowe,
  • mała butelka likieru czystego Malibu,
  • 60 ml.nalewki miętowej,
  • 60 ml.likieru brzoskwiniowego,
  • kostki lodu,
  • kawałki kokosowego miąższu do dekoracji,
  • ponadto długie kolorowe słomki.

Sposób przygotowania:

Drink w skorupce kokosowej.
Orzechy przekroić na połówki i wydrążyć gałkownicą całą zawartość i odłożyć na potem.Alkohole odmierzyć osobno miarką i wlać do shakera z lodem.Wstrząsać shakerem przez kilka minut,a potem przelać po kolei do każdej czarki z orzechów stojącej na tacy,dodać więcej kostek lodu oraz kulek z miąższu kokosowego. Wsadzić do drinków po jednej słomce i podawać.

Tagi:

lody drink drinki