paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Drobiowa kebabka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Domowa wędlina bardzo delikatna bo z filetów kurczaka o smaku gyrosa za sporawą przyprawy. Idealna na kanapki

Drobiowa kebabka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowa kebabka

 

  • filet z kurczaka 1 kg
  • przyprawa kebab 2 łyżki
  • sól peklowa 1,5 łyżeczki
  • żelatyna 1,5 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Drobiowa kebabka
Filet kurczaka pokroić w średnią kostkę. Do mięsa wsypać żelatynę, przyprawę gyros oraz sól peklową. Całość wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki ( można na noc).

Następnie wszystko przełożyć do szynkowaru i szczelnie zamknąć. Wstawić do garnka z gorącą wodą i gotować około 45-50 minut na bardzo małym płomieniu.

Wyjąć i gdy szynkowar wystygnie wyjąć wędlinę.
Drobiowa kebabka
Filet kurczaka pokroić w średnią kostkę.
Drobiowa kebabka
Do mięsa wsypać żelatynę, przyprawę gyros oraz sól peklową.
Drobiowa kebabka
Całość wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki ( można na noc)
Drobiowa kebabka
Następnie wszystko przełożyć do szynkowaru i szczelnie zamknąć.