Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Drobiowa wątróbka w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny gulasz z wątróbki w śmietanowym sosie

Drobiowa wątróbka w śmietanie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Drobiowa wątróbka w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Drobiowa wątróbka w śmietanie
Wątróbkę opłukać i wykroić zbędny tłuszczyk,błonki.Do wątróbki dodać po pół płaskiej łyżeczki papryki słodkiej,pieprzu ziołowego i czarnego .Wymieszać i panierować w mące.Cebulę obrać i drobno posiekać.Paprykę umyć i pokroić.Wątróbki usmażyć na rumiano dodać cebulę,paprykę i chwilę smażyć.Podlać ok. pół szklanki gorącej wody i dodać śmietanę. Posolić do smaku,dodać cukier i dusić ok.10- 15 minut na małym ogniu.Zioła opłukać,posiekać i dodać do sosu.
Drobiowa wątróbka w śmietanie
Usmażoną wątróbkę i podsmażona paprykę i cebulę podlać odrobina wody
Drobiowa wątróbka w śmietanie
Oto moja propozycja podania wątróbki w sosie śmietanowym