ciekawskab

ciekawskab

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Drobiowa wątróbka z jabłkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i niedrogie danie.

Drobiowa wątróbka z jabłkiem

Składniki:

Drobiowa wątróbka z jabłkiem

 

  • 450 g wątróbka drobiowa,
  • 2 male jabłka,
  • 1 biala cebula,
  • majeranek,
  • 4 łyżki mąki pszennej,
  • olej do smażenia,
  • pieprz i sól do smaku
  • 3 łyżki wody

Sposób przygotowania:

Drobiowa wątróbka z jabłkiem
Drobiowe wątróbki opłukać i dobrze osączyć.
Mąkę wymieszać z szczyptą soli, pieprzu i majeranku.
Cebulkę zeszklić na patelni i przełozyć na dno innego naczynia do duszenia. Wątróbkę lekko panierować i smażyć na średnim ogniu a potem ułożyć na cebulce. Na tym samym tłuszczu usmażyć na rumiano pokrojone na plastry jabłka i przykryć nimi wątróbkę. Podlać 3 łyżkami wody i pod przykryciem dusić ok. 10 minut.
Smacznego.