VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Drobiowa wątróbka z kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kuchnia jest moim własnym malutkim królestwem w którym stawiam dopiero swoje pierwsze kroki. Staram się by dania były smaczne i proste.

Drobiowa wątróbka z kaszą gryczaną

Składniki:

Drobiowa wątróbka z kaszą gryczaną

 

Sposób przygotowania:

Drobiowa wątróbka z kaszą gryczaną
1. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. 2. Wątróbkę kroimy na mniejsze kawałki i doprawiamy przyprawą do mięs. 3. Cebulę i pieczarki kroimy w półplasterki, czerwona paprykę w kosteczkę. 4. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa. Dusimy na małym ogniu. Dodajemy wątróbkę, doprawiamy i przykrywamy. Danie jest gotowe po około 15 minutach. Podajemy z ugotowana kaszą.