gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Drobiowe "faworki" z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie "faworki" to fajny pomysł na urozmaicenie filetów z kurczaka w panierce.

Drobiowe "faworki" z boczkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drobiowe "faworki" z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe "faworki" z boczkiem
Filet z kurczaka rozkrawamy na kawałki. Każdy kawałek rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Rozbity filet z każdej strony przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na filecie układamy po plastrze boczku. Następnie przecinamy na środku i przekładamy mięso z boczkiem tak jak faworki. Każdy "faworek" maczamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
Drobiowe "faworki" z boczkiem
Filet z kurczaka rozkrawamy na kawałki. Każdy kawałek rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Rozbity filet z każdej strony przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Na filecie układamy po plastrze boczku.
Drobiowe "faworki" z boczkiem
Następnie przecinamy na środku i przekładamy mięso z boczkiem tak jak faworki.
Drobiowe "faworki" z boczkiem
Każdy