Drobiowe galaretki

Przekąski « poprzedni | następny »
lalunia - Przepis na: Drobiowe galaretki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1190
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Drobiowe galaretki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo smaczna koperek też pasuje


trudność: łatwe
czas:

Drobiowe galaretki - SKŁADNIKI:

  • 3 korpusy z kurczaka
  • marchewka jedna
  • buliony drobiowe 2 sztuki ( bulionetki w pojemniczkach )
  • koperek suszony 1 łyżka
  • żelatyna na 3 litry wody pisze na opakowaniu ile trzeba użyć

Drobiowe galaretki - PRZYGOTOWANIE:

Korpusy umyj, podziel na części i ułóż w garnku. Marchewkę obierz i w całości wsadź do garnka,ziarenka pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie oraz łyżkę koperku zalej wszystko zimna woda i gotuj na średnim ogniu. Po zawrzeniu dodaj kostki bulionetki i Gotuj około godziny aż mięso zmięknie, potem wyjmij razem z warzywami, a bulion dopełnij gorącą woda aby było 3 litry wywaru (podczas gotowania nie dolewaj wody) i doprowadź znów do wrzenia, potem wyłącz. Korpusy obierz z kosci i posiekaj mieso, wywar przecedz i rozpusc w jeszcze goracym zelatyne w proszku (ilosc na 3 litry płynu). Marchewkę pokrój Dodaj do rosołu wymieszaj wszystko razem i przekładaj do przygotowanych szklaneczek .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drobiowe galaretki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Mini omlety z dżemem Pająki na jajkach Zapiekane figi z serem i szynką
Jabłkowe chipsy cynamonowe Nadziane francuskie koperty Przekąska z papryczek chilli
Śmietankowe ślimaczki z grzybami i dynią Ryżowa sałatka z paluszkami surimi i z jajkami Domowe hamburgery
Smażone paluszki krabowe Kwiaty cukinii faszerowane ricottą Kapusta kiszona zasmażana z pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj