Drobiowe galaretki

Przekąski « poprzedni | następny »
lalunia offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1197
zdjęcia: 1 z 5
Drobiowe galaretki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Bardzo smaczna koperek też pasuje


trudność: łatwe
czas:

Drobiowe galaretki - SKŁADNIKI:

  • 3 korpusy z kurczaka
  • marchewka jedna
  • buliony drobiowe 2 sztuki ( bulionetki w pojemniczkach )
  • koperek suszony 1 łyżka
  • żelatyna na 3 litry wody pisze na opakowaniu ile trzeba użyć

Drobiowe galaretki - PRZYGOTOWANIE:

Korpusy umyj, podziel na części i ułóż w garnku. Marchewkę obierz i w całości wsadź do garnka,ziarenka pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie oraz łyżkę koperku zalej wszystko zimna woda i gotuj na średnim ogniu. Po zawrzeniu dodaj kostki bulionetki i Gotuj około godziny aż mięso zmięknie, potem wyjmij razem z warzywami, a bulion dopełnij gorącą woda aby było 3 litry wywaru (podczas gotowania nie dolewaj wody) i doprowadź znów do wrzenia, potem wyłącz. Korpusy obierz z kosci i posiekaj mieso, wywar przecedz i rozpusc w jeszcze goracym zelatyne w proszku (ilosc na 3 litry płynu). Marchewkę pokrój Dodaj do rosołu wymieszaj wszystko razem i przekładaj do przygotowanych szklaneczek .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drobiowe galaretki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Jajko na sałatce warzywnej Grissini z tymiankiem Różowy śledź na placuszkach ziemniaczanych
Jaja faszerowane z zielonym groszkiem i pietruszką Ciasteczka czekoladowo-owsiane Szybkie danie na śniadanie
Tosty z patelni Wytrawne gofry z parówką i oliwkami Mini kanapeczki z suszonym schabem
Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną i oliwkami Trójkątne tortille Sałatka z chipsami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane