broman

broman

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Drobiowe galaretki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne galaretki z kurczaka.

Drobiowe galaretki

Składniki:

Drobiowe galaretki

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe galaretki
Kurczaka, marchew, seler, pietruszke i cebule włożyć do garnka i zalać wodą. Posolić i dodać przyprawy. Gotować aż mięso będzie miękkie. Kurczaka wyjąć i oddzielić mięso od kości, drobno pokroić. Do miseczek na dno włożyć kawałki kurczaka, dodać pokrojoną marchew, groszek, listek natki. Rosół przecedzić, dodać żelatynę (według ilości pozostałego rosołu), wymieszać, zalać miseczki i odstawić do lodówki. Na następny dzień wyjąć galaretki na talerze i udekorowac. Podawać z octem.