Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kotlickie drobiowe z dodatkiem rabarbaru i sera smakowały całej rodzinie. Są proste w przygotowaniu i świetnie nadadzą się na kolację jak i na obiad.

Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą
Rabarbar obieramy, kroimy w plastry, przekładamy do rondla i podduszamy z 50 ml wody do uzyskania rabarbarowego musu. Stek z indyka oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy. Następnie całą powierzchnie mięsa smarujemy rabarbarem, na jednym boku układamy wałeczek startego sera i zwijamy w roladę. Zawijamy w woreczek śniadaniowy bądź w folię spożywczą dość ciasno i wkładamy do zamrażarki na około 20 minut (kiedy zmarznie będzie łatwiej kroić), po tym czasie wyciągamy i kroimy w krążki o grubości około 2 cm. W miseczce roztrzepujemy jajko z dodatkiem soli i pieprzu, na talerzyk przesypujemy bułkę tartą. Kotleciki panierujemy w bułce tartej, a następnie w jajku. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju.
Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą
Etap 1 stek rozklepujemy i smarujemy powstałym musem rabarbarowym
Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą
Etap 2 na jednym z brzegów układamy wałeczek z sera
Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą
Etap 3 zwijamy stek w roladę i zawijamy w woreczek
Drobiowe kotleciki z rababrabrem i mozzarellą
Etap 4 roladę kroimy w kotleciki o grubości 2 cm panierujemy i smażymy