iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Drobiowe paluchy z sosem paprykowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Szybkie, smaczne i niskokaloryczne paluszki idealne, by umilić wasze podniebienia w tym letnim okresie.

Drobiowe paluchy z sosem paprykowym

Składniki:

Drobiowe paluchy z sosem paprykowym

 

  • pierś z kurczaka 1 szt
  • bułka tarta może być kupna pikantna
  • jajko 1 szt
  • papryka słodka w proszku
  • majonez 3 łyżki
  • ketchup 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Drobiowe paluchy z sosem paprykowym

Pierś kroimy w paski i lekko rozbijamy. Do bułki tartej dodajemy paprykę i mieszamy. Jajko rozbijamy z odrobiną wody. Kawałki kurczaka moczymy w jajku potem w paprykowej tartej bułce. Pieczemy w piekarniku ok 15 min w 200 stopniach. Podajemy z sosem. Majonez mieszamy z ketchupem i papryką.