Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Drobiowe placuszki z papryką i porem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Świetna odmiana zwykłego fileta z kurczaka usmażonego w panierce - tym razem z porem i papryką - świetny pomysł na obiad.

Drobiowe placuszki z papryką i porem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe placuszki z papryką i porem

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • oliwa
  • przyprawa gyros
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 pora
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Drobiowe placuszki z papryką i porem
Kurczaka pokroić w drobną kostkę, dodać oliwę oraz przyprawę gyros. Wymieszać. Odstawić na godzinę do lodówki.

Jajko wymieszać z 2 łyżkami mąki i dodać do mięsa. Paprykę i pora pokroić w kostkę. Dodać do mięsa. Wymieszać.

Uformować kotleciki, smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką. 
Drobiowe placuszki z papryką i porem
Pokrojone mięso wymieszać z oliwą i przyprawą gyros.
Drobiowe placuszki z papryką i porem
Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pora.
Drobiowe placuszki z papryką i porem
Mięso wymieszać z pokrojonym porem i papryką.
Drobiowe placuszki z papryką i porem
Uformować niewielkie placuszki i usmażyć na oleju.

Tagi:

pory papryka