pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dobry sposób na wykorzystanie mięsa pozostałego po gotowaniu zupy.

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym
Mięso oddzielamy od skórek i kości i przekładamy do miksera. Mielimy na drobno. Zmielone mięso przekładamy do miski, dodajemy jajka, trochę tartej bułki. Mieszamy. Formujemy pulpeciki. Na patelni rozgrzewamy olej. Przekładamy na patelnie umyte, obrane i pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Podlewamy wodą. Dusimy pieczarki. Na koniec zabielamy jogurtem. Jeśli jest taka potrzeba można delikatnie zagęścić mąką. Na moment wrzucamy do sosu pulpety. Chodzi tylko o to aby jajko się zawiązało. Pulpeciki podajemy z sosem, ziemniakami i ulubioną surówką.
Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym
Oddzielone od skór i chrząstek mięso drobno mielimy
Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym
Do zmielonego mięsa dodajemy jajka i tartą bułkę
Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym
Formujemy okrągłe pulpeciki będziemy je chwilę podrzewać w sosie
Drobiowe pulpeciki z sosem pieczarkowym
Na patelni najpierw podsmażamy następnie dusimy w odrobinie wody pieczarki sos zabielamy jogurtem