luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Drobiowe roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne roladki tym razem z kurczaka.

Drobiowe roladki

Składniki:

Drobiowe roladki

  • 1 podwojna piers kurczaka
  • 4 plasterki beconu lub surowej szynki
  • 1 mala czerwona papryka
  • 1 duza cebula
  • chilli
  • sol
  • lisc laurowy
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • bulion w proszku
  • tluszcz do smazenia

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki

Mieso tak przekroic aby powstaly 4 platy miesa. Wlozyc je do woreczka z folii i lekko potluc tluczkiem do miesa. Papryke i cebule pokroic w kostke. Mieso lekko posolic. Na kazdy plat polozyc plasterek beconu, polozyc pokrojona papryke i cebule. Posypac chilli, zrolowac i spiac np. wykalaczkami. Obsmazyc z obydwu stron na rozgrzanym tluszczu, dodac lisc laurowy i ziele angielskie. Podlac goraca woda wymieszana z bulionem. Dusic ok.30 min. pod przykryciem. Sos mozna zagescic maka pszenna lub ziemniaczana wymieszana w odrobinie wody.