Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Drobiowe roladki z mozzarellą i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Drobiowe roladki z mozzarellą i papryką podduszone w parowarze są niesamowicie wilgotne i smaczne :)

Drobiowe roladki z mozzarellą i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe roladki z mozzarellą i papryką

 

  • pierś z kurczaka
  • mozzarella w kulce
  • papryka czerwona świeża
  • jajka 2 szt
  • maka pszenna do panierowania
  • bułka tarta do panierowania
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z mozzarellą i papryką
(ilość mięsa wg uznania - na jedną roladkę 1/4 kulki mozzarelli i podłużny plasterek papryki). Pierś z kurczaka myjemy, następnie oprószamy solą i pieprzem i rozbijamy na większe placki, układamy na nich po kawałku mozzarelli oraz papryki i zawijamy, spinamy wykałaczkami. Następnie na jeden talerz nasypujemy mąkę, na drugi bułkę tartą, a do miseczki wbijamy jajka i doprawiamy solą i pieprzem, na patelni rozgrzewamy tłuszcz, roladki obtaczamy w mące, następnie w jajku i w bułce tartej, tak o panierowane roladki wkładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z każdej strony, następnie przekładamy do parowar na około 10 minut, podajemy na gorąco
Drobiowe roladki z mozzarellą i papryką
mięso rozbijamy doprawiamy i układamy na nim mozzarellę i paprykę
Drobiowe roladki z mozzarellą i papryką
zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami
Drobiowe roladki z mozzarellą i papryką
roladki panierujemy w mące jajku i w bułce tartej
Drobiowe roladki z mozzarellą i papryką
upieczone roladki przekładamy do parowara na około 10 minut