Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Drobiowe roladki z serem i parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Roladki z serem wraz z cienką parówką cienką są fajnym pomysłem na odmianę klasycznych drobiowych roladek.

Drobiowe roladki z serem i parówką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe roladki z serem i parówką

 

  • 1 duża pierś z kurczaka
  • 2 parówki cienkie
  • 2 duże łyżki startego sera
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z serem i parówką
Pierś myjemy, kolejno ją osuszamy i kroimy wzdłuż na dwie niezbyt cienkie części. Mięso solimy, pieprzymy i delikatnie rozbijamy. Na mięsie układamy parówkę, na całej powierzchni rozsypujemy ser i zawijamy ciasno w roladę. Owijamy roladkę nićmi. Smażymy ją na rozgrzanym oleju po kilka minut z wszystkich stron.
Drobiowe roladki z serem i parówką
Etap 1 na przygotowane m,ięso ukłądamy parówkę
Drobiowe roladki z serem i parówką
Etap 2 kolejno posypujemy całość serem żółtym
Drobiowe roladki z serem i parówką
Etap 3 zawijamy w roladkę i zawijamy nićmi
Drobiowe roladki z serem i parówką
Etap 4 smażymy do zarumienienia na rozgrzanym oleju