iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Drobiowe roladki z szpinakiem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Drobiowe roladki z szpinakiem i serem

Drobiowe roladki z szpinakiem i serem

Składniki:

Drobiowe roladki z szpinakiem i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z szpinakiem i serem
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i przekrawamy w poprzek ,żeby nie były grube. Z jednej pojedynczej piersi wyjdą 2 rolady. Mięsko rozbijamy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Liście szpinaku myjemy osuszamy i układamy na całej rozbitej piersi. Na szpinaku układamy kawałek sera zółtego -zwijamy w roladę. Obtaczamy w mące. Na patelni rozpuszczamy masło i olej. Smażymy roladki z każdej strony na złoto. Następnie przekładamy do brytfanki układamy po kawałku sera i zapiekamy ok 15 min w 200 stopniach.