Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Drobiowe ruloniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ruloniki z piersi kurczaka z wędzonym boczkiem, gotowane na parze.

Drobiowe ruloniki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drobiowe ruloniki

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 4 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • przyprawa grill ziołowy

Sposób przygotowania:

Drobiowe ruloniki
Piersi z kurczaka podzielić na 4 części. Każdy kawałek mięsa rozbić tłuczkiem, a następnie oprószyć solą i pieprzem. Każdy posmarować też musztardą. Na musztardzie ułożyć plasterki boczku, po jednym na każdym kawałku mięsa. Zwinąć ruloniki. Złączenie spiąć wykałaczkami, żeby się nie rozwijały. Tak przygotowane mięso ułożyć w garnku do gotowania na parze. Każdy rulonik oprószyć przyprawą ziołową. Garnek przykryć. Ruloniki gotować na parze przez ok. 25 minut. Z ugotowanych ruloników wyjąć wykałaczki.
Drobiowe ruloniki
Porcje mięsa oprószone solą i pieprzem i posmarowane musztardą.
Drobiowe ruloniki
Plasterki boczku ułożone na każdej porcji mięsa i zwinięte ruloniki.
Drobiowe ruloniki
Mięsne ruloniki ułożone w garnku do gotowania na parze i posypane przyprawą ziołową.