klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Drobiowe spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Drobiowe spaghetti to doskonałą alternatywa dla ludzi, którym znudziło się już tradycyjne spaghetti bolognese.

Drobiowe spaghetti

Składniki:

Drobiowe spaghetti

 

  • 800 g mięsa mielonego z kurczaka
  • duża cebula
  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • 1 słoik sosu bolognese
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Drobiowe spaghetti
Dużą cebulę pokrój w drobną kostkę i smaż na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Na drugiej patelni zacznij smażyć mięso mielone z kurczaka. Po jakimś czasie dodaj do mięsa usmażoną cebulę oraz sól i pieprz.

Dobrze usmaż mięso wraz z cebulą.

W tym czasie makaron do spaghetti ugotuj al dente.

Kiedy mięso się usmaży dodaj do niego sos bolognese.

Podduś tak chwilę mięso a następnie na talerz wyłóż makaron i sos. Smacznego!