Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 364]

Drobiowe Sznycle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne sznycle znakomicie nadają się na ciepłą kolację.

Drobiowe Sznycle Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe Sznycle

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe Sznycle
► Filety okroić, delikatnie rozklepać tłuczkiem do mięsa, posolić, popieprzyć, posypać czosnkiem ( w proszku ) obtoczyć w rozbitym, rozczepanym jajku i bułce tartej / odstawić do lodówki /. ► Pieczarki umyć, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle, po odparowaniu powstałej przy smażeniu wody przyprawic solą, pieprzem, maggi i na sam koniec domieszać śmietanę. ► Filety smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron, następnie ułozyć je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, każdy filet obłozyć porcją usmażonych pieczarek i przykryć plastrem toaster sera. ► Włozyć do podgrzanego piekarnika na około 10 minut 180C / Termoobieg /. aż się ser lekko stopi, ja jadłem z frytkami.
Drobiowe Sznycle
Po około 10 minutach jak ser się lekko stopi wyjąć z piekarnika.
Drobiowe Sznycle
Sznycle obłozyć porcją usmażonych pieczarek i przykryć plastrem sera - ułozyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Drobiowe Sznycle
Przyprawione sznycle obtoczyć w rozbitym rozczepanym jajku i bułce tartej.
Drobiowe Sznycle
Filety okroić delikatnie rozklepać tłuczkiem do mięsa i przyprawic.