Strona główna Drobiowe zimne nóżki

Drobiowe zimne nóżki

Przystawki « poprzedni | następny »
aginaa offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1038
zdjęcia: 1 z 3
Drobiowe zimne nóżki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

drobiowe zimne nóżki.....


trudność: łatwe
czas:

Drobiowe zimne nóżki - SKŁADNIKI:

Drobiowe zimne nóżki - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlewamy wody (tyle by przykryła nam mięso i warzywa). Dodajemy umyte golonki, nogi świńskie oraz piersi kurczaka. Dodajemy przyprawy i po ok. godzinie gotowania dodajemy obraną włoszczyznę. Gotujemy całość ok. 2 godzin na wolnym ogniu. Podczas gotowania nóg świńskich wywar po schłodzeniu sam nam stężeje i już nie ma potrzeby dodania żelatyny. W miseczkach lub filiżankach układamy groszek, kukurydzę, pokrojoną w paseczki marchewkę oraz pietruszkę. Na to układamy pokrojone piersi kurczaka (gotowane w wywarze) i ponownie kukurydzę i groszek. Takie miseczki zalewamy wywarem i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Można także włożyć mięso z golonek do miseczek, jednak ja wolę typowo drobiowe na mięsnym wywarze :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drobiowe zimne nóżki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przystawki
Parówkowe wianuszki Grissini z tymiankiem Różowy śledź na placuszkach ziemniaczanych
Jaja faszerowane z zielonym groszkiem i pietruszką Ciasteczka czekoladowo-owsiane Szybkie danie na śniadanie
Tosty z patelni Bruschetta z ośmiornicą Wytrawne gofry z parówką i oliwkami
Mini kanapeczki z suszonym schabem Śledziki w zalewie Paczuszki z szynką i suszonymi pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane