Strona główna Drobiowe zimne nóżki

Drobiowe zimne nóżki

Przystawki « poprzedni | następny »
aginaa

Złoty Ekspert
Przepisy: 1085
zdjęcia: 1 z 3
Drobiowe zimne nóżki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

drobiowe zimne nóżki.....


trudność: łatwe
czas:

Drobiowe zimne nóżki - SKŁADNIKI:

Drobiowe zimne nóżki - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlewamy wody (tyle by przykryła nam mięso i warzywa). Dodajemy umyte golonki, nogi świńskie oraz piersi kurczaka. Dodajemy przyprawy i po ok. godzinie gotowania dodajemy obraną włoszczyznę. Gotujemy całość ok. 2 godzin na wolnym ogniu. Podczas gotowania nóg świńskich wywar po schłodzeniu sam nam stężeje i już nie ma potrzeby dodania żelatyny. W miseczkach lub filiżankach układamy groszek, kukurydzę, pokrojoną w paseczki marchewkę oraz pietruszkę. Na to układamy pokrojone piersi kurczaka (gotowane w wywarze) i ponownie kukurydzę i groszek. Takie miseczki zalewamy wywarem i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Można także włożyć mięso z golonek do miseczek, jednak ja wolę typowo drobiowe na mięsnym wywarze :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drobiowe zimne nóżki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przystawki
Jajka - galarty Sałatka wiosenna z granatem Szwedzka sałatka śledziowa
Śledzie z rodzynkami Łosoś na pierzyńce z kapusty Sałatka z ryżem makaronowym i marynowaną pieczarką
Włoskie paluchy Nuggetsy z kurczaka z sosem czosnkowym Pasztet z wątróbek drobiowych
Śledzie z ciecierzycą Filety śledziowe w zalewie Śledziki z pieczoną papryką

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane