Strona główna Drobiowe zimne nóżki

Drobiowe zimne nóżki

Przystawki « poprzedni | następny »
aginaa - Przepis na: Drobiowe zimne nóżki offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1030
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Drobiowe zimne nóżki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

drobiowe zimne nóżki.....


trudność: łatwe
czas:

Drobiowe zimne nóżki - SKŁADNIKI:

Drobiowe zimne nóżki - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka wlewamy wody (tyle by przykryła nam mięso i warzywa). Dodajemy umyte golonki, nogi świńskie oraz piersi kurczaka. Dodajemy przyprawy i po ok. godzinie gotowania dodajemy obraną włoszczyznę. Gotujemy całość ok. 2 godzin na wolnym ogniu. Podczas gotowania nóg świńskich wywar po schłodzeniu sam nam stężeje i już nie ma potrzeby dodania żelatyny. W miseczkach lub filiżankach układamy groszek, kukurydzę, pokrojoną w paseczki marchewkę oraz pietruszkę. Na to układamy pokrojone piersi kurczaka (gotowane w wywarze) i ponownie kukurydzę i groszek. Takie miseczki zalewamy wywarem i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Można także włożyć mięso z golonek do miseczek, jednak ja wolę typowo drobiowe na mięsnym wywarze :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drobiowe zimne nóżki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przystawki
Mini omlety z dżemem Pająki na jajkach Kolorowe szaszłyki
Twarożek z wędzonym kurczakiem Kapuściane rogaliki Pomidory z serem manouri
Sałatka z sosem tatarskim Kebab z sosem czosnkowym Francuskie rożki z grzybami
Zapiekane figi z serem i szynką Grzyby leśne zapiekane pod ciastem francuskim Zapiekanka na bagietce z pieczarkami i krakowską

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj