Strona główna Drobiowe zrazy ze szpinakiem

Drobiowe zrazy ze szpinakiem

teresa_rm - Przepis na: Drobiowe zrazy ze szpinakiem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 143
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Drobiowe zrazy ze szpinakiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

roladki z kurczaka ze szpinakiem podaję na zimno pokrojone w plastry lub jako mięso obiadowe


trudność: łatwe
czas:

Drobiowe zrazy ze szpinakiem - SKŁADNIKI:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 25 g szpinaku
  • 10 g fety
  • łyżeczka śmietany
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz
  • gałka muszkatułowa
  • oliwa z oliwek

Drobiowe zrazy ze szpinakiem - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę.Podsmażamy na oliwie na złoty kolor.Gdy się zeszkli wrzucamy szpinak i smażymy ok 10 min,aż będzie miekki i odparuje cały płyn.Dodajemy pokruszoną fetę,gałkę muszkatołową(do smaku)oraz sól i pieprz.Na końcu dodajemy śmietanę.Dusimy ok 5 min. Filety delikatnie rozbijamy przez folię,aby nie zniszczyć mięsa.Oprószamy solą i pieprzem. Na rozbity ilet nakładamy porcję farszu i delikatnie zwijamy ruloniki.Spinamy za pomocą wykałaczki lub związujemy nitką.Obsmażamy na patelni z każdej strony,a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180 *C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drobiowe zrazy ze szpinakiem (strona 1 z 1)  
darmiona

darmiona
offline

2012-04-01 11:37
pychotka
Skomentuj
Oceń:
0
dominika-rybka1

dominika-rybka1
offline

2012-04-02 00:46
rewelacja...
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Sałatka z chipsami Pierś z kurczaka w kurkach Schab z wędzonym kurczakiem
Pierś z kurczaka zapiekana z kalarepką Sałatka z miodowym kurczakiem Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka
Fileciki z cebulką Glazurowane udka z kurczaka Pierś z kurczaka z makaronem
Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem Dewolaj z musztardą miodową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane