Strona główna Drobiowe zrazy ze szpinakiem

Drobiowe zrazy ze szpinakiem

teresa_rm - Przepis na: Drobiowe zrazy ze szpinakiem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 143
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Drobiowe zrazy ze szpinakiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

roladki z kurczaka ze szpinakiem podaję na zimno pokrojone w plastry lub jako mięso obiadowe


trudność: łatwe
czas:

Drobiowe zrazy ze szpinakiem - SKŁADNIKI:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 25 g szpinaku
  • 10 g fety
  • łyżeczka śmietany
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz
  • gałka muszkatułowa
  • oliwa z oliwek

Drobiowe zrazy ze szpinakiem - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę.Podsmażamy na oliwie na złoty kolor.Gdy się zeszkli wrzucamy szpinak i smażymy ok 10 min,aż będzie miekki i odparuje cały płyn.Dodajemy pokruszoną fetę,gałkę muszkatołową(do smaku)oraz sól i pieprz.Na końcu dodajemy śmietanę.Dusimy ok 5 min. Filety delikatnie rozbijamy przez folię,aby nie zniszczyć mięsa.Oprószamy solą i pieprzem. Na rozbity ilet nakładamy porcję farszu i delikatnie zwijamy ruloniki.Spinamy za pomocą wykałaczki lub związujemy nitką.Obsmażamy na patelni z każdej strony,a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180 *C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drobiowe zrazy ze szpinakiem (strona 1 z 1)  
darmiona

darmiona
offline

2012-04-01 11:37
pychotka
Skomentuj
Oceń:
0
dominika-rybka1

dominika-rybka1
offline

2012-04-02 00:46
rewelacja...
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Potrawka marchewkowo-ryżowa z kurczakiem Kurczak w sosie curry z pieczonymi paprykami Roladki z kurczaka z bazylią
Zapiekana kasza gryczana Mięso w sosie musztardowo-miodowym Ziemniaki zapiekane z kurczakiem
Placuszki z kurczaka z sezamem Domowa wędlina z suszonymi pomidorami Potrawka w tajskim sosie
Udka pieczone z pieczarkami, cebulą i serem Kurczak w sezamie na ostro Kotlet ala de volaille –z jabłkiem i orzeszkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane