Strona główna Drobiowe zrazy ze szpinakiem

Drobiowe zrazy ze szpinakiem

teresa_rm - Przepis na: Drobiowe zrazy ze szpinakiem offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 143
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Drobiowe zrazy ze szpinakiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

roladki z kurczaka ze szpinakiem podaję na zimno pokrojone w plastry lub jako mięso obiadowe


trudność: łatwe
czas:

Drobiowe zrazy ze szpinakiem - SKŁADNIKI:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 25 g szpinaku
  • 10 g fety
  • łyżeczka śmietany
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz
  • gałka muszkatułowa
  • oliwa z oliwek

Drobiowe zrazy ze szpinakiem - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę.Podsmażamy na oliwie na złoty kolor.Gdy się zeszkli wrzucamy szpinak i smażymy ok 10 min,aż będzie miekki i odparuje cały płyn.Dodajemy pokruszoną fetę,gałkę muszkatołową(do smaku)oraz sól i pieprz.Na końcu dodajemy śmietanę.Dusimy ok 5 min. Filety delikatnie rozbijamy przez folię,aby nie zniszczyć mięsa.Oprószamy solą i pieprzem. Na rozbity ilet nakładamy porcję farszu i delikatnie zwijamy ruloniki.Spinamy za pomocą wykałaczki lub związujemy nitką.Obsmażamy na patelni z każdej strony,a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180 *C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drobiowe zrazy ze szpinakiem (strona 1 z 1)  
darmiona

darmiona
offline

2012-04-01 11:37
pychotka
Skomentuj
Oceń:
0
dominika-rybka1

dominika-rybka1
offline

2012-04-02 00:46
rewelacja...
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Filet z kurczaka w musztardzie chrzanowej Kurczak z mozarellą i orzechami Meksykański kurczak mole
Drobiowe roladki gotowane w foli spożywczej Udka pieczone z serem i salami Udka pieczone w paprykowej panierce
Potrawka z kurczaka z kaszą gryczaną i węgierkami Rolada z kaszą gryczaną i świeżą śliwką Gryczotto ze śliwką i pieczonym filetem
Gryczany pasztet ze śliwką Śliwkowo-drobiowe falbanki z sosem gryczanym Gryczana kieszeń w rozgrzewającym sosie śliwkowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane