Strona główna Drobiowe zrazy ze szpinakiem

Drobiowe zrazy ze szpinakiem

teresa_rm

Mistrz Kuchni
Przepisy: 143
zdjęcia: 1 z 1
Drobiowe zrazy ze szpinakiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

roladki z kurczaka ze szpinakiem podaję na zimno pokrojone w plastry lub jako mięso obiadowe


trudność: łatwe
czas:

Drobiowe zrazy ze szpinakiem - SKŁADNIKI:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 25 g szpinaku
  • 10 g fety
  • łyżeczka śmietany
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz
  • gałka muszkatułowa
  • oliwa z oliwek

Drobiowe zrazy ze szpinakiem - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę.Podsmażamy na oliwie na złoty kolor.Gdy się zeszkli wrzucamy szpinak i smażymy ok 10 min,aż będzie miekki i odparuje cały płyn.Dodajemy pokruszoną fetę,gałkę muszkatołową(do smaku)oraz sól i pieprz.Na końcu dodajemy śmietanę.Dusimy ok 5 min. Filety delikatnie rozbijamy przez folię,aby nie zniszczyć mięsa.Oprószamy solą i pieprzem. Na rozbity ilet nakładamy porcję farszu i delikatnie zwijamy ruloniki.Spinamy za pomocą wykałaczki lub związujemy nitką.Obsmażamy na patelni z każdej strony,a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180 *C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drobiowe zrazy ze szpinakiem (strona 1 z 1)  
darmiona

darmiona

2012-04-01 11:37
pychotka
Skomentuj
Oceń:
0
dominika-rybka1

dominika-rybka1

2012-04-02 00:46
rewelacja...
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Paprykowo-czosnkowe placki z piersi kurczaka Udka w pomidorach Pierś w cieście imbirowym
Kurczak duszony w winie Nadziewana pierś Piersi ze szpinakiem
Kurczak z zielonym curry po tajsku Udko z kurczaka nadziewane boczniakami Kokosowa potrawka z bambusem
Kurczak z makaronem ryżowym z patelni Kurczak w sosie tamaryndowym z makiem Filet z kurkami, szpinakiem i serem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane