Strona główna Drobiowe zrazy ze szpinakiem

Drobiowe zrazy ze szpinakiem

teresa_rm

Mistrz Kuchni
Przepisy: 143
zdjęcia: 1 z 1
Drobiowe zrazy ze szpinakiem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

roladki z kurczaka ze szpinakiem podaję na zimno pokrojone w plastry lub jako mięso obiadowe


trudność: łatwe
czas:

Drobiowe zrazy ze szpinakiem - SKŁADNIKI:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 25 g szpinaku
  • 10 g fety
  • łyżeczka śmietany
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz
  • gałka muszkatułowa
  • oliwa z oliwek

Drobiowe zrazy ze szpinakiem - PRZYGOTOWANIE:

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę.Podsmażamy na oliwie na złoty kolor.Gdy się zeszkli wrzucamy szpinak i smażymy ok 10 min,aż będzie miekki i odparuje cały płyn.Dodajemy pokruszoną fetę,gałkę muszkatołową(do smaku)oraz sól i pieprz.Na końcu dodajemy śmietanę.Dusimy ok 5 min. Filety delikatnie rozbijamy przez folię,aby nie zniszczyć mięsa.Oprószamy solą i pieprzem. Na rozbity ilet nakładamy porcję farszu i delikatnie zwijamy ruloniki.Spinamy za pomocą wykałaczki lub związujemy nitką.Obsmażamy na patelni z każdej strony,a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy na 15 min do piekarnika nagrzanego do 180 *C.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drobiowe zrazy ze szpinakiem (strona 1 z 1)  
darmiona

darmiona

2012-04-01 11:37
pychotka
Skomentuj
Oceń:
0
dominika-rybka1

dominika-rybka1

2012-04-02 00:46
rewelacja...
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Pieczone pod majonezem udka z kurczaka Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki  Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą
Kurczak w sosie curry-marchwiowym Kolorowe naleśniki z pesto Polędwiczki drobiowe z grillowanym ananasem
Kurczak na zielono Kurczak w płatkach kukurydzianych Serduszka drobiowe w sosie koperkowym
Udka pieczone w marynacie z sosem teriyaki Skrzydełka w marynacie musztardowo-miodowej Gęsta zupa Rodzinna

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane