Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Drobiowo - warzywne szaszłyki z grilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

klasyczne danie z grilla, które chyba każdy lubi :) Pyszne szaszłyki drobiowo - warzywne z dodatkiem pieczarek i kiełbaski :)

Drobiowo - warzywne szaszłyki z grilla Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowo - warzywne szaszłyki z grilla

 

Sposób przygotowania:

Drobiowo - warzywne szaszłyki z grilla
Mięso drobiowe kroimy w kostkę, dodajemy do niego przeciśnięty czosnek, trochę oleju,1 łyżkę przyprawy klasycznej do grilla, sporo majeranku, sól morską prowansalską oraz nieco świeżo zmielonego pieprzu kolorowego - mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. W tym czasie możemy przygotować pozostałe składniki. Obrane pieczarki kroimy na pół, umyte i wydrążone papryki kroimy w grubą kostkę, umytą cukinię wraz ze skórką w talarki. Cebulki obieramy i kroimy w plastry, kiełbasę również kroimy w plasterki. Wszystkie pokrojone składniki wraz z zamarynowanym mięsem nabijamy w dowolnej kolejności na szaszłyki. Całośc posypałam jeszcze nieco przyprawą do grilla. Przygotowane szaszłyki grillujemy na rumiano, ja podałam je z surówkami i pieczonymi ziemniakami.
Drobiowo - warzywne szaszłyki z grilla
Etap 1 mięso musimy zamarynować, by było smaczne
Drobiowo - warzywne szaszłyki z grilla
Etap 2 przygotowujemy wszystkie skladniki .
Drobiowo - warzywne szaszłyki z grilla
Etap 3 przygotowujemy kolorowe szaszłyki.
Drobiowo - warzywne szaszłyki z grilla
Etap 4 szaszłyki grillujemy na rumiany kolor