mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Drobiowy Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ta porcja mięsa wystarczy na obiad dla 6 dorosłych osób

Drobiowy Mariel Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drobiowy Mariel

 

  • 3 filety z kurczaka
  • 3 jajka
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka sosu tabasco
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka curry
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia
  • mąka

 

Sposób przygotowania:

Drobiowy Mariel
Przygotowanie marynaty Roztrzepać jajka dodać oliwę i tabasco. Czosnek obrać i drobno pokroić , dodać do marynaty., tak jak i pozostałe przyprawy. Filety z kurczaka myjemy , odkaszczamy i wycinamy błonki , następnie kroimy przez pół , tak by z jednego powstały dwa kawałki lub więcej. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem przez folię. wszystkie kawałki wkładamy do miski z marynatą , tak by dobrze byłe nią pokryte.Zakrywamy folią i zostawiamy na noc w lodówce lub co najmniej na 5 godzin. Po tym czasie wyjmujemy je z lodówki ,obtaczamy w mące i smażymy na patelni z obu stron na rumiany kolor.
Drobiowy Mariel
filety z kurczaka zostawiamy w marynacie na 5 godzin
Drobiowy Mariel
po wyjęciu zmarynaty obtaczamy filety w mące
Drobiowy Mariel
Filety smażymy na głębim tłuszczu z obu stron na rumiano