SUPERPRZEPIS

Drożdżowe babeczki z nadzieniem pizzy

  • iziona
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Drożdżowe babeczki z nadzieniem pizzy Więcej zdjęć (3)

Taka pizza w wersji mini bardzo ładnie wygląda i fajnie smakuje.

Składniki:

Drożdżowe babeczki z nadzieniem pizzy

 

  • Ciasto:
  • 25 dag mąki
  • 3 dag drożdży
  • 1/2 szklanki wody ciepłej
  • 1 szczypta soli
  • 3 łyżki oleju
  • nadzienie:
  • 30 dag pieczarek
  • 2 jajka na twardo
  • kawałek czerwonej papryki
  • kukurydza z puszki
  • ser żółty około 30 dag
  • kilka plasterków wędliny
  • przyprawa do zapiekanek
  • sól
  • pieprz
  • keczup

Sposób przygotowania:

Drożdżowe babeczki z nadzieniem pizzy
Ciasto: Drożdże rozpuścić w wodzie i dodać do mąki, dosypać szczyptę soli i wymieszać, dodać do tego olej i zagnieść gładkie ciasto które odstawić na 30 min. Foremki do babeczek wysmarować olejem i wykleić cienką warstwą ciasta, nakłuć w kilku miejscach widelcem, ciasto posmarować keczupem i posypać odrobiną startego sera, następnie kolejno napełniać babeczki pokrojonymi w cienkie plasterki pieczarkami, wędlina pokrojoną w paseczki i papryką pokrojoną w kostkę, dołożyć po plasterku jajka i łyżce kukurydzy, całość posypać startym serem i przyprawami. Piekarnik nagrzać do 200 st i zapiec babeczki około 10 min.
Drożdżowe babeczki z nadzieniem pizzy
Wysmarowane tłuszczem foremki wylepić ciastem i nakłuć widelcem
Drożdżowe babeczki z nadzieniem pizzy
Wyklejone ciastem babeczki napełniać kolejno nadzieniem