gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Drożdżowe bułki z dżemem brzoskwiniowym i cynamon

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Drożdżowe bułeczki z dżemem brzoskwiniowym. Mieciutkie w środku, chrupiące z wierzchu dzięki polewce z cynamonu.

Drożdżowe bułki z dżemem brzoskwiniowym i cynamon Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drożdżowe bułki z dżemem brzoskwiniowym i cynamon

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe bułki z dżemem brzoskwiniowym i cynamon
Drożdże mieszamy z ciepłym mlekiem i cukrem, odstawiamy do momentu aż drożdze zaczną pracować.

Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

Odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi objętość.

Z ciasta odrywamy kawałeczki wielkości mandarynki, robimy placek, wykładamy dżem i zlepiamy, formując kulkę.

Wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.

Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier i cynamon.

Polewamy bułeczki. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.

Upieczone studzimy.

Smacznego ;)
Drozdżowe bułki z dżemem brzoskwiniowym i cynamon
Odstawiamy do wyrośnięcia, aż podwoi objętość.
Drozdżowe bułki z dżemem brzoskwiniowym i cynamon
Wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową.
Drozdżowe bułki z dżemem brzoskwiniowym i cynamon
Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier i cynamon.
Drozdżowe bułki z dżemem brzoskwiniowym i cynamon
Polewamy bułeczki. Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.