pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Drożdżowe kanapeczki na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne śniadanie na ciepło

Drożdżowe kanapeczki na ciepło Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drożdżowe kanapeczki na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe kanapeczki na ciepło
Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w niem drożdże. Mąkę przesiać, dodać margarynę, jogurt, po szczypcie cukru i soli oraz drożdże rozpuszczone w mleku. Zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić je na chwilę. Na patelni podsmażyć pokrojone drobno pieczarki. Dodać ser i zieloną pietruszkę. Wymieszać. Parówki ugotować. Ciasto podzielić na części. Rozwałkować. Podzielić na mniejsze części. Każdą nawijać na dwie ułożone obok siebie foremki do rurek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez jakieś 12 minut. Wyjąć. Dno posmarować łyżką farszu. Położyć połowę parówki. Tak przygotowane kanapeczki ponownie włożyć na ok 2 minuty do piekarnika.
Drożdżowe kanapeczki na ciepło
Na początku zagniatamy elastyczne ciasto
Drożdżowe kanapeczki na ciepło
Nawałki rozwałkowanego ciasta nawijamy na foremki do rurek
Drożdżowe kanapeczki na ciepło
Przygotowujemy farsz pieczarkowo pietruszkowy
Drożdżowe kanapeczki na ciepło
Na upieczonych podkładach rozkładamy farsz i parówki

Tagi:

sery ser