Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Drożdżowe naleśniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Naleśniki z ciasta drożdżowego , smażą się tak samo jak zwykłe naleśniki. Moja wersja jest podana z dżemem i serkiem mascarpone z budyniem.

Drożdżowe naleśniki Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Drożdżowe naleśniki

Naleśnki

Krem

  • 1 budyń śmietankowy z cukrem
  • serek mascarpone
  • ulubiony dżem

Sposób przygotowania:

Drożdżowe naleśniki
Naleśniki: Drożdże rozpuścić z 1/2 szkl mleka i cukrem odstawić na 10 minut. Następnie do drożdży dodać resztę składników energicznie mieszając aby nie powstały gródki.

Ciasto przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na ok 30-40 minut. Patelnie posmarować olejem i smażyć naleśniki z obu stron. Krem: Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.

Zimny budyń zmiksować z serkiem mascarpone.

Naleśniki posmarować dżemem i serkiem mascarpone, zwinąć w koperty.  
Drożdżowe naleśniki
Drożdże rozpuścić z 1/2 szkl mleka i cukrem odstawić na 10 minut. Następnie do drożdży dodać resztę składników
Drożdżowe naleśniki
Patelnie posmarować olejem i smażyć naleśniki z obu stron.
Drożdżowe naleśniki
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić.
Drożdżowe naleśniki
Zimny budyń zmiksować z serkiem mascarpone.
Drożdżowe naleśniki
Naleśniki posmarować dżemem i serkiem mascarpone, zwinąć w koperty.

Tagi:

naleśniki