Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Drożdżowe racuchy z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo apetyczne drożdżowe racuchy z brzoskwiniami

Drożdżowe racuchy  z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drożdżowe racuchy z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe racuchy z brzoskwiniami
Do miski wlewamy letnie mleko, wsypujemy cukier i sól. Wbijamy jajko, dodajemy drożdże. Stopniowo dodajemy mąkę, ubijamy trzepaczką, aby nie było grudek. Ciasto powinno być gęste jak śmietana. Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Brzoskwinie obieramy ze skórki. Usuwamy pestkę. Kroimy owoc na drobną kostkę, dodajemy do wyrośniętego ciasta. Starannie całość mieszamy. Na rozgrzany olej nakładamy łyżką niewielkie placuszki. Smażymy na rumiano z obu ston. Odsączamy tłuszcz na papierowym ręczniku. Posypujemy cukrem pudrem.
Drożdżowe racuchy  z brzoskwiniami
Do miski wlewamy letnie mleko, wsypujemy cukier i sól. Wbijamy jajko, dodajemy drożdże. Stopniowo dodajemy mąkę, ubijamy trzepaczką, aby nie było grudek.
Drożdżowe racuchy  z brzoskwiniami
Brzoskwinie obieramy ze skórki. Usuwamy pestkę. Kroimy owoc na drobną kostkę
Drożdżowe racuchy  z brzoskwiniami
Dodajemy brzoskwinie. Starannie całość mieszamy.
Drożdżowe racuchy  z brzoskwiniami
Na rozgrzany olej nakładamy łyżką niewielkie placuszki. Smażymy na rumiano z obu ston. Odsączamy tłuszcz na papierowym ręczniku. Posypujemy cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka