Drożdżowe rogaliki z marmoladą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Drożdżowe rogaliki z marmoladką można je też nadziać budyniem, jabłkami dowolnie według uznania

Drożdżowe rogaliki z marmoladą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Drożdżowe rogaliki z marmoladą

 

 

  • marmolada różana
  • cukier puder
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Drożdżowe rogaliki z marmoladą
Podgrzewamy mleko. W misce rozcieramy cukier z drożdżami dodajemy całe jajka. Mieszamy na jednolitą masę. Następnie dodajemy mąkę i mleko wyrabiamy energicznie ciasto. Na końcu dodajemy olej i wyrabiamy ciasto aż do pochłonięcia oleju.Gotowe ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy kroimy trójkąty nakładamy marmoladkę formujemy rogalika. Układamy na blaszce smarujemy roztrzepanym jajkiem pieczemy 25 minut w temp 180.Gotowe rogaliki posypujemy cukrem pudrem.
Drożdżowe rogaliki z marmoladą
Gotowe rogaliki z marmoladą przekrój w środku