Nati1.28

Nati1.28

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Drożdżowe rogaliki z powidłami Pani Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne rumiane rogaliczki :)

Drożdżowe rogaliki z powidłami Pani Eli

Składniki:

Drożdżowe rogaliki z powidłami Pani Eli

 

  • łyżki mleka, dodać łyżeczkę cukru, łyżkę mąki, 10 dag. drożdży - wymieszać, odstawić w ciepłe miejsce.

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe rogaliki z powidłami Pani Eli
Z podanych składników zagnieść ciasto, dodać roztwór drożdży, przykryć czystą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Wyrobić ciasto, podzielić na 4 części, rozwałkować na koło i pokroić na 8 trójkątnych części. Nakładać powidła na zewnętrzny, szerszy brzeg "trójkątów" zwijać formując rogaliki. Piec w nagrzanym piekarniku w 180st.C ok. 15-20 minut