Strona główna Drożdżowe ślimaczki z marmoladą

Drożdżowe ślimaczki z marmoladą

Bułeczki « poprzedni | następny »
migotka28 - Przepis na: Drożdżowe ślimaczki z marmoladą offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 382
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Drożdżowe ślimaczki z marmoladą
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Małe drożdżowe ślimaczki nadziewane marmoladą. Ładnie sie prezentuja i wspaniale smakują. Moja córeczka je uwielbia.


trudność: łatwe
czas:

Drożdżowe ślimaczki z marmoladą - SKŁADNIKI:

  • 250 g mąki pszennej
  • 100 ml letniego mleka
  • 2 łyżki margaryny
  • 1żółtko
  • 3 łyżki cukru
  • 20 g świeżych drożdży
  • 4-5 łyżek marmolady o dowolnym smaku

Drożdżowe ślimaczki z marmoladą - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę rozpuścić w rondelku i wystudzić. Do mleka dodać cukier i rokruszone drożdże, dokładnie wymieszać aby składniki się rozpuściły. Do miski wsypać mąkę, dodac żółtko i przestudzoną roztopioną margarynę, wymieszać. Następnie dodać mleko z drożdżami i wyrobić na gładkie ciasto. Gotowe ciasto odstawić na pół godzinki do wyrośnięcia. Potem ciasto rozwałkować na prostokąt i posmarować marmoladą. Ciasto zwinąć w roladkę, wzdłuż dłuższego boku.Pokroić na kawałki o szerokości ok 1,5-2 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15-20 minut na 175 C. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drożdżowe ślimaczki z marmoladą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bułeczki
Drożdżowe bułeczki z serem Bułeczki z orzechami i brzoskwiniami Wiśniowa fantazja
Drożdżówki z dżemem jagodowym Warkocze pełne malin na maślance i oleju Zwijane bułeczki z marmoladą
Drożdżówki na jogurcie z otrębową kruszonką Drożdżowe bułeczki z serem i czarną porzeczką Słodkie bułeczki z makiem
Magdalenki z mielonymi migdałami Drożdżowe serca z makiem Brioszki na śniadanie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane