Strona główna Drożdżowe ślimaczki z marmoladą

Drożdżowe ślimaczki z marmoladą

Bułeczki « poprzedni | następny »
migotka28 - Przepis na: Drożdżowe ślimaczki z marmoladą offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Drożdżowe ślimaczki z marmoladą
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Małe drożdżowe ślimaczki nadziewane marmoladą. Ładnie sie prezentuja i wspaniale smakują. Moja córeczka je uwielbia.


trudność: łatwe
czas:

Drożdżowe ślimaczki z marmoladą - SKŁADNIKI:

  • 250 g mąki pszennej
  • 100 ml letniego mleka
  • 2 łyżki margaryny
  • 1żółtko
  • 3 łyżki cukru
  • 20 g świeżych drożdży
  • 4-5 łyżek marmolady o dowolnym smaku

Drożdżowe ślimaczki z marmoladą - PRZYGOTOWANIE:

Margarynę rozpuścić w rondelku i wystudzić. Do mleka dodać cukier i rokruszone drożdże, dokładnie wymieszać aby składniki się rozpuściły. Do miski wsypać mąkę, dodac żółtko i przestudzoną roztopioną margarynę, wymieszać. Następnie dodać mleko z drożdżami i wyrobić na gładkie ciasto. Gotowe ciasto odstawić na pół godzinki do wyrośnięcia. Potem ciasto rozwałkować na prostokąt i posmarować marmoladą. Ciasto zwinąć w roladkę, wzdłuż dłuższego boku.Pokroić na kawałki o szerokości ok 1,5-2 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem, wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 15-20 minut na 175 C. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Drożdżowe ślimaczki z marmoladą  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Bułeczki
Ciasteczka czekoladowe z śliwką Ażurki z jabłkami Drożdżówki z brzoskwiniami i serem
Zwijane drożdżówki z jagodami Drożdżówki z budyniem i z michałkami Drożdżówki z malinami
Bułeczki drożdżowe z kajmakiem Bułeczki drożdżowe z jagodami, czyli jagodzianki Drożdżówki z jagodami i serem
Drożdżówki z budyniem Racuchy z papierówkami Domowe jagodzianki

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane