lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Drożdżówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto drożdżowe wychodzi bardzo pyszne jest to przepis za czasów mojej babci stary ale bardzo dobry

Drożdżówka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drożdżówka

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżówka
1- 5 całych jajek w bijam do miski 2- Na jajka posypuje szczyptą soli roztrzepuje widelcem 3- Na jaka rozkruszam kostkę drożdży 4- Na to posypuje szklanką cukru nadal nic nie ruszam5- Tera polewam olejem równomiernie 3/4 szklanki oleju 6- Na to wylewa szklankę mleka tez równomiernie i nic nie ruszam 7- Na koniec posypuje mąka 5 szklankami 8- Pozostawiam na 3 godziny tak zasypaną mąką miskę z produktami po 3 godzinach mieszam ręką składniki nie ma co się martwic ciasto będzie bardzo rzadkie takie ma być 8 Wylewam ciasto na blaszkę kładę śliwki z kompotu na ciasto połówki śliwek i posypuje kruszonką zrobioną z maki margaryny i cukru 40 x26blaszki rozmiary piekę 45 minut w 180 stopniach
Drożdżówka
Składniki wsypujemy do miski nic nie robimy maja stac godzine po tym czasie dipiero mieszamy ciasto
Drożdżówka
Wylewamy ciasto do formy równomiernie rozprowadzamy
Drożdżówka
Kladziemy sliwki z kompotu i posypujemy kruszonka zrobiona z margaryny mąki i cukru

Tagi:

jajko jajka