lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

drozdżówka z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Drożdżówka wyszła rewelacyjna

drozdżówka z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

drozdżówka z serem

 

  • 5 jajek
  • szczypta soli
  • drożdże 10 deko
  • cukier 1 szklanka
  • olej 3/4 szklanki
  • mleko 1 szklanka
  • 5 szklanek mąki
  • masa serowa
  • twaróg 500 gram
  • cukier 150 gram
  • 1 jako
  • kruszonka
  • 125 gram margaryny Do kruchego ciasta
  • cukier 125 gram
  • mąka 1 szklanka

 

Sposób przygotowania:

drozdżówka z serem
Do dużej miski wbijam 5 jaj i szczyptę soli rozbijam to widelcem na to kruszę drożdże posypuję szklanką cukru. Polewam olejem następnie letnie mleko szklankę wylewam na całość posypuje maka 5-cioma szklankami . Przykrywam ściereczka i zostawiam na 3 godziny pod przykryciem. Po trzech godzinach mieszam składniki i wykładam na dużą prostokątna blaszkę tobie rowki przez cała blachę i wkładam w nie ser zmiksowany z jajkiem i cukrem i tak zapiekam Posypuje kruszonka. Wkładam do pieca na godzinę i piekę w 170 stopniach
drozdżówka z serem
Tu w całej okazałości widać pyszna drożdżówkę
drozdżówka z serem
kruszonkę dodałam na samym końcu posypałam na wierzch
drozdżówka z serem
Twaróg włozyłam w rowki łyżką je zrobiłam
drozdżówka z serem
Ciasto wymieszałam po trzech godzinach i włozylam na wysmarowana blachę