Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Drożdżówki z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne drożdżówki z serem. Lekkie i puszyste, w sam raz na śniadanie. Każdemu będą smakować. Polecam.

Drożdżówki z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drożdżówki z serem

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżówki z serem
W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże. Dodaję jajka, cukier oraz sól. Stopniowo wsypuję mąkę. Wyrabiam ciasto łyżką. Wlewam rozpuszczoną, przestudzoną margarynę. Wyrabiam ciasto. Odstawiam na godzinę do wyrośnięcia. Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym oraz jajkiem. Dodaję ser i ucieram. Na końcu wsypuję budyń. Mieszam. Z margaryny, cukru oraz mąki zagniatam kruszonkę. Z wyrośniętego ciasta formuję owalne placuszki, układam na blasze. Na środek ciasta nakładam porcję masy serowej. Wierzch posypuję kruszonką. Piekę ok. 50 minut w temperaturze 160 stopni.
Drożdżówki z serem
W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże. Dodaję jajka, cukier oraz sól. Stopniowo wsypuję mąkę. Wyrabiam ciasto łyżką. Wlewam rozpuszczoną, przestudzoną margarynę. Wyrabiam ciasto.
Drożdżówki z serem
Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym oraz jajkiem. Dodaję ser i ucieram. Na końcu wsypuję budyń. Mieszam.
Drożdżówki z serem
Z margaryny, cukru oraz mąki zagniatam kruszonkę.
Drożdżówki z serem
Z wyrośniętego ciasta formuję owalne placuszki, układam na blasze. Na środek ciasta nakładam porcję masy serowej. Wierzch posypuję kruszonką. Piekę ok. 50 minut w temperaturze 160 stopni.