Duszona golonka

zewa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1842
zdjęcia: 1 z 5
Duszona golonka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

od czasu do czasu można sobie pozwolić na kaloryczną goloneczkę


trudność: łatwe
czas:

Duszona golonka - SKŁADNIKI:

Duszona golonka - PRZYGOTOWANIE:

Warzywa oczyścić i pokroić w sporą kostkę. Golonkę umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dodać czosnek, ziele angielskie i liść laurowy i zagotować. Po zagotowaniu wody posolić wodę i gotować golonkę do miękkości. Po ugotowaniu przestudzić ją, przekroić na pół, wyjąć dużą kość i oprószyć mięso ognistym smokiem i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć golonkę. Podsmażone mięso przełożyć do garnka, dodać pokrojone warzywa po czym podlać wywarem i dodać sos sojowy. Przykryć pokrywką i dusić wszystko 15 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszona golonka (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000

2012-11-02 19:42
Rarytas dla mięsożerców.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Szynka z pieczarkami Pieczeń rzymska z papryką kasza kuskus z boczkiem i warzywami
Żeberka w miodzie Ryż smażony z boczkiem Schab duszony w papryce
Polędwiczki w sosie grzybowym Mielone z ziarnami Mielone z pieczarkami
Pulpeciki w sosie grzybowym Schabowe w sosie pietruszkowym Gotowane golonka

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane