Duszona golonka

zewa - Przepis na: Duszona golonka online

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1814
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Duszona golonka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

od czasu do czasu można sobie pozwolić na kaloryczną goloneczkę


trudność: łatwe
czas:

Duszona golonka - SKŁADNIKI:

Duszona golonka - PRZYGOTOWANIE:

Warzywa oczyścić i pokroić w sporą kostkę. Golonkę umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dodać czosnek, ziele angielskie i liść laurowy i zagotować. Po zagotowaniu wody posolić wodę i gotować golonkę do miękkości. Po ugotowaniu przestudzić ją, przekroić na pół, wyjąć dużą kość i oprószyć mięso ognistym smokiem i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć golonkę. Podsmażone mięso przełożyć do garnka, dodać pokrojone warzywa po czym podlać wywarem i dodać sos sojowy. Przykryć pokrywką i dusić wszystko 15 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszona golonka (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2012-11-02 19:42
Rarytas dla mięsożerców.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Roladki schabowe nadziewane
Pieczeń w chlebie schowana Szynka peklowana z szynkowara Duszona karkówka
Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką
Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane