Duszona golonka

zewa - Przepis na: Duszona golonka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1766
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Duszona golonka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

od czasu do czasu można sobie pozwolić na kaloryczną goloneczkę


trudność: łatwe
czas:

Duszona golonka - SKŁADNIKI:

Duszona golonka - PRZYGOTOWANIE:

Warzywa oczyścić i pokroić w sporą kostkę. Golonkę umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dodać czosnek, ziele angielskie i liść laurowy i zagotować. Po zagotowaniu wody posolić wodę i gotować golonkę do miękkości. Po ugotowaniu przestudzić ją, przekroić na pół, wyjąć dużą kość i oprószyć mięso ognistym smokiem i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć golonkę. Podsmażone mięso przełożyć do garnka, dodać pokrojone warzywa po czym podlać wywarem i dodać sos sojowy. Przykryć pokrywką i dusić wszystko 15 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszona golonka (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2012-11-02 19:42
Rarytas dla mięsożerców.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Mięciutka karkówka z grilla Łopatka pieczona z warzywami Kotlety mielone z jabłkiem
Schab faszerowany Papryka z ryżem pełnoziarnistym i mięsem Sos do makaronu na bazie cukinii
Bliny królewskie z mięsem i natką Schab zapiekany z jabłkiem Rozsypany  szaszłyk z piekarnika
Karczek w słodkiej papryce i tymianku Schabowy w płatkach owsianych z dodatkiem szałwii Schabowy z wkładką

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane