Duszona golonka

zewa

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1925
zdjęcia: 1 z 5
Duszona golonka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

od czasu do czasu można sobie pozwolić na kaloryczną goloneczkę


trudność: łatwe
czas:

Duszona golonka - SKŁADNIKI:

Duszona golonka - PRZYGOTOWANIE:

Warzywa oczyścić i pokroić w sporą kostkę. Golonkę umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dodać czosnek, ziele angielskie i liść laurowy i zagotować. Po zagotowaniu wody posolić wodę i gotować golonkę do miękkości. Po ugotowaniu przestudzić ją, przekroić na pół, wyjąć dużą kość i oprószyć mięso ognistym smokiem i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć golonkę. Podsmażone mięso przełożyć do garnka, dodać pokrojone warzywa po czym podlać wywarem i dodać sos sojowy. Przykryć pokrywką i dusić wszystko 15 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszona golonka (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000

2012-11-02 19:42
Rarytas dla mięsożerców.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Schab pieczony na jarzynach Ragoût miesno-warzywne Spaghetti z pomidorowym sosem i pulpetami
Cygara schabowe w sosie cebulowym Kotleciki mielone z jajkiem Grillowany boczek w pikantnej marynacie
Schabowe plastry na kapuście kiszonej Polędwiczka w sosie śliwkowym Roladki schabowe nadziewane
Aromatyczna szynka Gulasz wieprzowy w sosie paprykowym Domowa wędlina z łopatki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane