zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2000]

Duszona golonka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

od czasu do czasu można sobie pozwolić na kaloryczną goloneczkę

Duszona golonka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszona golonka

Sposób przygotowania:

Duszona golonka

Warzywa oczyścić i pokroić w sporą kostkę. Golonkę umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dodać czosnek, ziele angielskie i liść laurowy i zagotować. Po zagotowaniu wody posolić wodę i gotować golonkę do miękkości. Po ugotowaniu przestudzić ją, przekroić na pół, wyjąć dużą kość i oprószyć mięso ognistym smokiem i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć golonkę. Podsmażone mięso przełożyć do garnka, dodać pokrojone warzywa po czym podlać wywarem i dodać sos sojowy. Przykryć pokrywką i dusić wszystko 15 minut.