Duszona golonka

zewa - Przepis na: Duszona golonka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1789
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Duszona golonka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

od czasu do czasu można sobie pozwolić na kaloryczną goloneczkę


trudność: łatwe
czas:

Duszona golonka - SKŁADNIKI:

Duszona golonka - PRZYGOTOWANIE:

Warzywa oczyścić i pokroić w sporą kostkę. Golonkę umyć, włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dodać czosnek, ziele angielskie i liść laurowy i zagotować. Po zagotowaniu wody posolić wodę i gotować golonkę do miękkości. Po ugotowaniu przestudzić ją, przekroić na pół, wyjąć dużą kość i oprószyć mięso ognistym smokiem i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć golonkę. Podsmażone mięso przełożyć do garnka, dodać pokrojone warzywa po czym podlać wywarem i dodać sos sojowy. Przykryć pokrywką i dusić wszystko 15 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszona golonka (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2012-11-02 19:42
Rarytas dla mięsożerców.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Szynka nadziewana kiełbaską Polędwiczka z jabłkami w cydrze Bigos z pulpetami
Gołąbki z ryżowo-grzybowym nadzieniem Paczuszki z karkówki z kaszanką Grillowany schab z duszonymi maślakami
Karkówka pachnąca lasem i ogrodem Kebab domowy wieprzowy z ketchupem Grillowane pulpeciki z kaszą manną
Kresowy boczek z suszonym jabłkiem Makaron z wieprzowiną Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane