madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Duszona kapusta czerwona do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Bardzo lubie taką duszoną cebule do obiadu.

Duszona kapusta czerwona do obiadu

Składniki:

Duszona kapusta czerwona do obiadu

 

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka kwasku cytrynowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Duszona kapusta czerwona do obiadu
Kapustę drobno szatkujemy, a następnie gotujemy na póltwardu w posolonym wrzątku. Po ugotowaniu kapustę odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kostkę. Pokrojoną cebulę przekładamy na patelnię i podsmażamy na złoty kolor. Następnie do podsmażonej cebuli dodajemy osączoną kapustę i całość razem dusimy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz kwaskiem cytrynowym.

Tagi:

kapusta