Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Duszona kapusta pekińska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny dodatek do obiadu jak ale można ją równiez jeść samą

Duszona kapusta pekińska Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszona kapusta pekińska

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 1-2 cebule
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • Vegeta
  • majeranek
  • świeży koperek

 

Sposób przygotowania:

Duszona kapusta pekińska
Cebulę obrać , drobno posiekać i zeszklić na oleju. Z kapusty pekińskiej obrać pierwsze liście. Następnie kapustę pekińską pokroić na ćwiartki i drobno poszatkować. Gdy cebulka się zeszkli dodać poszatkowaną kapustę, koperek i dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia kapustę pekińską przyprawić solą,pieprzem , Vegetą i majerankiem - dokładnie wymieszać. Kapustę można jeść samą lub podawać do obiadu.
Duszona kapusta pekińska
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju
Duszona kapusta pekińska
Do cebulki dodać kapustę pekińska i koperek
Duszona kapusta pekińska
Całość dusić do miękkość pod przykryciem
Duszona kapusta pekińska
Pod koniec duszenia doprawić do smaku solą pieprzem vegetą i majerankiem

Tagi:

kapusta