Strona główna Duszona karkówka z grzybami

Duszona karkówka z grzybami

Karkówka « poprzedni | następny »
dayzi

Srebrny Ekspert
Przepisy: 805
zdjęcia: 1 z 4
Duszona karkówka z grzybami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Duszona karkówka z suszonymi grzybami.


trudność: łatwe
czas:

Duszona karkówka z grzybami - SKŁADNIKI:

Duszona karkówka z grzybami - PRZYGOTOWANIE:

Mięso oczyszczamy i kroimy w plastry. Lekko tłuczemy z każdej strony. Obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do garnka. Na tym samym tłuszczu przesmażamy poszatkowaną cebulę. Również dodajemy do mięsa. Dodajemy rozdrobnione kostki i zalewamy całość wodą. Gotujemy ok 10 minut. Następnie dodajemy liście laurowe i wcześniej namoczone i odcedzone grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy do miękkości. Na koniec mięso wyjmujemy. Sos zaklepujemy mąką i zagotowujemy. Ponownie wkładamy mięso. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszona karkówka z grzybami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Karkówka
Karkówka zapiekana w sosie majonezowo-ketchupowym Pieczona karkówka w musztardzie delikatesowej Karkówka pieczona z warzywami
Pizza z karkówką na spodzie z dodatkiem ziemniaków Karczek smażony  Smażony karczek w przyprawach
Karkówkowe warkocze z cebulką i pieczarkami Kotlety z karkówki Domowa konserwa - karczek z czosnkiem z szynkowara
Zupa syczuańska Wypasiona grochówka Eli Karczek duszony z pomidorami i szczypiorkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane