dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 837]

Duszona karkówka z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Duszona karkówka z suszonymi grzybami.

Duszona karkówka z grzybami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Duszona karkówka z grzybami

Sposób przygotowania:

Duszona karkówka z grzybami

Mięso oczyszczamy i kroimy w plastry. Lekko tłuczemy z każdej strony. Obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu i przekładamy do garnka. Na tym samym tłuszczu przesmażamy poszatkowaną cebulę. Również dodajemy do mięsa. Dodajemy rozdrobnione kostki i zalewamy całość wodą. Gotujemy ok 10 minut. Następnie dodajemy liście laurowe i wcześniej namoczone i odcedzone grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość dusimy do miękkości. Na koniec mięso wyjmujemy. Sos zaklepujemy mąką i zagotowujemy. Ponownie wkładamy mięso. Smacznego.