aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Duszona pekińska kapustka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobre i szybkie danie na obiadek!

Duszona pekińska kapustka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Duszona pekińska kapustka

 

  • 2 pętka kiełbasy własnej roboty
  • pół główki pekińskiej kapusty
  • 2 marchewki
  • majeranek
  • oregano
  • przyprawa KAMIS ostra mieszanka przypraw
  • olej

Sposób przygotowania:

Duszona pekińska kapustka
Kiełbaskę obieramy ze skórki i drobimy. Na duży ogień do woka nalewamy odrobinę oleju i dajemy podrobnioną kiełbaskę. Obieramy cebulę i kroimy na grubą kostkę. Następnie obieramy marchewkę i szatkujemy ją na tarce o dużych oczkach. Do przysmażonej kiełbaski własnej roboty dodajemy cebulkę oraz marchewkę. wszystko razem doprawiamy majerankiem, oregano oraz przyprawą KAMIS. Mieszamy i smażymy do miękkości. Gdy już wszystko będzie miękkie dodajemy wcześniej poszatkowaną na drobno pekińską kapustkę. wszystko delikatnie mieszamy i przykrywamy patelnią, aby nam się na mniejszym ogniu dusiło. Gdy juz wszystko ładnie się nam poddusi, to możemy śmiało podawać na obiadek. SMACZNEGO !!
Duszona pekińska kapustka
Pekińska kapustka poszatkowana na drobno.
Duszona pekińska kapustka
Podsmażamy swojskiej kiełbaskę na oleju.
Duszona pekińska kapustka
Następnie dodajemy do kiełbaski cebulkę oraz marchewkę i przyprawiamy.
Duszona pekińska kapustka
Dodajemy do przysmażonych wczesnie warzyw i kiełbaski pekińską kapustkę i dusimy do miękkości.