zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 725]

Duszona pierś z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Takie mięso można wykorzystać również do sałatki

Duszona pierś z kurczaka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Duszona pierś z kurczaka

 

  • podwójna pierś z kurczaka

 

  • marynata:
  • sos sojowy 2 łyżki
  • olej słonecznikowy 1 łyżka
  • przyprawa do kurczaka pikantna wg smaku
  • czosnek w granulkach wg smaku
  • przyprawa grill ziołowy
  • łyżka łagodnej musztardy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Duszona pierś z kurczaka
Pierś podzielić na dwie części, składniki marynaty wymieszać, i dokładnie pokryć nią mięso, pozostawić na co najmniej 2 godziny.
Po tym czasie dusić w rękawie do pieczenia, około 80 minut w temp. 180 st. C
Podawać z ulubionymi warzywami.
Osobiście wykorzystuję takie mięso( pokrojone w kostkę) także do sałatek.
Duszona pierś z kurczaka
Pierś podzielić na dwie części, składniki marynaty wymieszać, i dokładnie pokryć nią mięso, pozostawić na co najmniej 2 godziny.