misia14

misia14

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Duszona wątróbka drobiowa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Wspaniałe szybkie danie obiadowe.

Duszona wątróbka drobiowa

Składniki:

Duszona wątróbka drobiowa

 

  • ½ kg wątróbki drobiowej
  • 3 -4 średnie cebule
  • 2-3 jabłka kwaskowe
  • Jarzynka
  • Papryka słodka, odrobina ostrej
  • Bazylia
  • Majeranek
  • Kolendra mielona
  • Odrobina pieprzu i trochę soli

 

Sposób przygotowania:

Duszona wątróbka drobiowa
Wątróbkę opłukać , cebulę i jabłka obrać i pokroić w kostkę. Na patelnię przykrywką dać łyżkę tłuszczu (margaryna, olej),na rozpuszczony tłuszcz wsypać cebulę i jabłka i od razu kłaść wątróbkę, posypać przyprawami i przykryć. Dusić na dużym ogniu, przemieszać i zmniejszyć ogień…w razie potrzeby można dodać 2-3 łyżki wody. Dusić pod przykryciem na małym ogniu.
Podawać do obiadu z ziemniakami i surówką np. z kiszonej kapusty lub z pieczywem.
SMACZNEGO!