Anna Olson

Anna Olson

Kucharz
[Przepisów: 14]

Duszona wieprzowina

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To danie dla miłośników dań mięsnych! Duszona wieprzowina smakuje wybornie! Skuś się i przygotuj ją w domu.

Duszona wieprzowina

Składniki:

Duszona wieprzowina

 

  • 2,5 kg schabu bez kości

 

  • 2 szklanki ciemnego piwa

 

  • ½ szklanki octu

 

  • ½ szklanki brązowego

 

  • cukru

 

  • ½ szklanki sosu BBQ

 

  • ¼ szklanki sosu sojowego

 

  • 2 łyżki kawy instant

 

Sposób przygotowania:

Duszona wieprzowina
W formie żaroodpornej umieść mięso - schab bez kości. Składniki na marynatę wymieszaj ze sobą i polej nimi mięso.

Piecz w temperaturze 180 C przez 3 godziny, obracaj mięso raz na 90 minut. Najlepiej smakuje podana w bułce jako hamburger, z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Przepis z Polsat Food Network