Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Duszone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

danie jednogarnkowe - warzywne

Duszone Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Duszone

 

  • 1kg ziemniaków
  • 3 marchewki
  • 3 buraczki
  • 4 cebule
  • 0,5 kapusty
  • smalec
  • 5 kiełbasek
  • jarzynka
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Duszone
Naczynie zaroodporne smarujemy smalcem. Wszystkie warzywa obieramy ze skórki. Ziemniaki, marchewki oraz buraczki kroimy w talarki, cebulę w piórka, a kapustę szatkujemy. Kiełabse kroimy w talarki lub też półplasterki. Na dnie naczynią układamy warstwe ziemniaków, na to kładziemy czesc buraczkow, marchewki, cebuli, kapusty i kielbaski, co jakis czas doprawiamy pieprzem i jarzynką - układamy kolejne warstwy koncząc na warstwie ziemniaków. na górze kładziemy nieco smalcu i zapiekamy w temp 180* przez 80 minut.
Duszone
warzywa układamy na przemian warstwami, konczymy ziemniakami
Duszone
kapuste drobno szatkujemy i dajemy dość sporą ilość
Duszone
Etap 3