Strona główna Duszone grzyby leśne

Duszone grzyby leśne

Grzyby « poprzedni | następny »
Leo offline

Szef Kuchni
Przepisy: 92
zdjęcia: 1 z 1
Duszone grzyby leśne
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 1

Duszone grzyby leśne w każdej wersji smakują wybornie!


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Duszone grzyby leśne - SKŁADNIKI:

  • świeże grzyby ok 1 kg
  • 2-3 średnie cebule
  • czubata łyżka masła
  • 2 łyżki oleju albo margaryny lub smalcu
  • natka pietruszki
  • sól

Duszone grzyby leśne - PRZYGOTOWANIE:

Oczysc grzyby. Cebulę pokrój w kostkę lub półplasterki, a grzyby w paseczki. Wszystko obsmaż. Na patelnię z rozgrzanym tłuszczem wrzuć cebulę, a gdy zacznie się rumienić, dodaj grzyby. Mieszajac smaz  15-20 min, przykryt pokrywka. Dopraw sola i pieprzem. Przed podaniem posyp natką pietruszki. Duszone grzyby najczęściej podaje się tylko z ziemniakami, ale można też zapiec z makaronem, kaszą albo na grzankach, lub podac jako dodatek do usmażonej ryby lub upieczonego mięsa.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone grzyby leśne (strona 1 z 1)  
Anula

Anula
offline

2009-05-10 17:13
Ja najbardziej lubie z chlebem,micha grzybkow duszonych i pajda chleba to jest to.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Sos grzybowy z kurek Placuszki kurkowo-brokułowe Pularda ze smardzami
Grzybowo-ziemniaczana zupa krem Eli Ryżowo-grzybowy placek na zimno Dyniowe naleśniki Eli z grzybami leśnymi
Pierogi z kapustą i grzybami Maślana zupa pieczarkowo-kurkowa z makaronem Marynowane kurki
Pierogi z burakami i grzybami Pierogi z kurkami i kapustą Pasztet z ciecierzycy, grzybów i pieczonej dyni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane