Duszone maślaki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Maślaki oczyszczamy, odcinamy trzony, płuczemy Osuszamy, z kapeluszy ściągamy skórkę, następnie kroimy w cienkie talarki. Op


trudność: łatwe
czas:

Duszone maślaki - SKŁADNIKI:

  • ½ kg maślaków
  • 1 łyżka masła
  • ½ cebuli
  • sól, pieprz ziołowy

Duszone maślaki - PRZYGOTOWANIE:

Maślaki oczyszczamy, odcinamy trzony, płuczemy

Osuszamy, z kapeluszy ściągamy skórkę, następnie kroimy w cienkie talarki. Oprócz kapeluszy możemy zużyć także trzony grzybów

Grzyby dusimy na maśle, dodajemy pokrojoną w krążki cebulę – dusimy razem pod przykryciem.

Kiedy sok wydzielony z grzybów podczas duszenia wyparuje, przyprawiamy je solą i pieprzem ziołowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone maślaki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Domowe mięsne łazanki Domowy wegański bigos Kapusta z grochem boczkiem i ziemniakami
Tradycyjne zimne nóżki  Chrust albo faworki Pierniczki dla niecierpliwych
Rosół drobiowo - wołowy Groch z kapustą Krucho - drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami
Zupa szczawiowa z kurczakiem Kotlety mielone z żółtym serem Winny bigos z suszonymi śliwkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane