Duszone maślaki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Maślaki oczyszczamy, odcinamy trzony, płuczemy Osuszamy, z kapeluszy ściągamy skórkę, następnie kroimy w cienkie talarki. Op


trudność: łatwe
czas:

Duszone maślaki - SKŁADNIKI:

  • ½ kg maślaków
  • 1 łyżka masła
  • ½ cebuli
  • sól, pieprz ziołowy

Duszone maślaki - PRZYGOTOWANIE:

Maślaki oczyszczamy, odcinamy trzony, płuczemy

Osuszamy, z kapeluszy ściągamy skórkę, następnie kroimy w cienkie talarki. Oprócz kapeluszy możemy zużyć także trzony grzybów

Grzyby dusimy na maśle, dodajemy pokrojoną w krążki cebulę – dusimy razem pod przykryciem.

Kiedy sok wydzielony z grzybów podczas duszenia wyparuje, przyprawiamy je solą i pieprzem ziołowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone maślaki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Pszenny chleb na zakwasie z dyniowym puree Serowe kluski z dyniowym puree Chałka z foremki
Szare kluski z żytnią mąką Wyposzczony żurek Kulebiak staropolski z kapustą i grzybami
Bigos staropolski Eli Pierogi z kapustą i mięsem Piramidki z łazanek
Kresowe gołąbki z ziemniakami Rosół z kaczki z makaronem własnej roboty Staropolski bigos

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane