Duszone maślaki

Przepis redakcyjny
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Duszone maślaki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Maślaki oczyszczamy, odcinamy trzony, płuczemy Osuszamy, z kapeluszy ściągamy skórkę, następnie kroimy w cienkie talarki. Op


trudność: łatwe
czas:

Duszone maślaki - SKŁADNIKI:

  • ½ kg maślaków
  • 1 łyżka masła
  • ½ cebuli
  • sól, pieprz ziołowy

Duszone maślaki - PRZYGOTOWANIE:

Maślaki oczyszczamy, odcinamy trzony, płuczemy

Osuszamy, z kapeluszy ściągamy skórkę, następnie kroimy w cienkie talarki. Oprócz kapeluszy możemy zużyć także trzony grzybów

Grzyby dusimy na maśle, dodajemy pokrojoną w krążki cebulę – dusimy razem pod przykryciem.

Kiedy sok wydzielony z grzybów podczas duszenia wyparuje, przyprawiamy je solą i pieprzem ziołowym.



Komentarze do Duszone maślaki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Zakwas na żurek Zapiekanka kresowa wg Karola Okrasy Baranek wielkanocny
Wędzona szynka świąteczna Szynka w pomidorowo-paprykowym sosie Szarlotka na zielono
Naleśniki z serem mascarpone i konfiturą kiwi Domowa konfitura z kiwi Chleb pszenny z ziarnami na zakwasie
Krupnik z pieczarkami Chleb orkiszowy z kaszą gryczaną na zakwasie Roladki z szynki nadziewane pastą jajeczną
Dziś moderatorami są
Babciagramolka
Babciagramolka

Platynowy Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj