Tit

Tit

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 820]

Duszone maślaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Maślaki oczyszczamy, odcinamy trzony, płuczemy Osuszamy, z kapeluszy ściągamy skórkę, następnie kroimy w cienkie talarki. Op

Duszone maślaki

Składniki:

Duszone maślaki

  • ½ kg maślaków
  • 1 łyżka masła
  • ½ cebuli
  • sól, pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Duszone maślaki

Maślaki oczyszczamy, odcinamy trzony, płuczemy

Osuszamy, z kapeluszy ściągamy skórkę, następnie kroimy w cienkie talarki. Oprócz kapeluszy możemy zużyć także trzony grzybów

Grzyby dusimy na maśle, dodajemy pokrojoną w krążki cebulę – dusimy razem pod przykryciem.

Kiedy sok wydzielony z grzybów podczas duszenia wyparuje, przyprawiamy je solą i pieprzem ziołowym.