Duszone maślaki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Maślaki oczyszczamy, odcinamy trzony, płuczemy Osuszamy, z kapeluszy ściągamy skórkę, następnie kroimy w cienkie talarki. Op


trudność: łatwe
czas:

Duszone maślaki - SKŁADNIKI:

  • ½ kg maślaków
  • 1 łyżka masła
  • ½ cebuli
  • sól, pieprz ziołowy

Duszone maślaki - PRZYGOTOWANIE:

Maślaki oczyszczamy, odcinamy trzony, płuczemy

Osuszamy, z kapeluszy ściągamy skórkę, następnie kroimy w cienkie talarki. Oprócz kapeluszy możemy zużyć także trzony grzybów

Grzyby dusimy na maśle, dodajemy pokrojoną w krążki cebulę – dusimy razem pod przykryciem.

Kiedy sok wydzielony z grzybów podczas duszenia wyparuje, przyprawiamy je solą i pieprzem ziołowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone maślaki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Pierogi z jagodami i migdałami Drożdżowy chleb z sokiem pomarańczowym Domowe bułki grahamki
Pieczony kurczak po polsku Domowe korniszony Fasolka po bretońsku z cząbrem
Kurczak pieczony w całości z warzywami Consomme z bażanta z kurkami Zwijane drożdżówki z jagodami
Gołąbki w młodej kapuście Kopytka z bułką na maśle Klasyczne ruskie pierogi

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane