Duszone pieczarki

Pieczarki « poprzedni | następny »
alicjab312 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 200
Duszone pieczarki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zimą jak nie ma świeżych grzybów to można udusić pieczarki.


trudność: łatwe
czas:

Duszone pieczarki - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 4 łyżki masła
  • oliwa do smażenia pieczarek
  • 1 pęczek koperku
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 serek topiony taki 10 dag
  • sól
  • pieprz mielony
  • maggi
  • 1,5 szklanki wody

Duszone pieczarki - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki umyć , pokroić w ćwiartki. Usmażyć na rumiano na oleju. Przełożyć do garnka .Dodać pokrojoną drobno cebulę i masło .Zalać wodą .Dodać 1/2 łyżeczki soli i dusić 40 minut .Mąkę zmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody i wlać do garnka i mieszając zagotować . Dolać śmietankę , włożyć serek i ogrzewać aż się rozpuści . Doprawić sola , pieprzem i maggi .
Można podawać z pieczywem lub ziemniakami .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone pieczarki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczarki
Ryżowo-grzybowy placek na zimno Maślana zupa pieczarkowo-kurkowa z makaronem Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną i oliwkami
Gołąbki z pieczarkami Pizza z pieczarkami Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą
Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Leczo z zielonej papryki i pieczarek
Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą Spaghetti z dyni makaronowej z pieczarkami Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane