Duszone pieczarki

Pieczarki « poprzedni | następny »
alicjab312 - Przepis na: Duszone pieczarki offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 200
Duszone pieczarki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zimą jak nie ma świeżych grzybów to można udusić pieczarki.


trudność: łatwe
czas:

Duszone pieczarki - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 4 łyżki masła
  • oliwa do smażenia pieczarek
  • 1 pęczek koperku
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki
  • 1 serek topiony taki 10 dag
  • sól
  • pieprz mielony
  • maggi
  • 1,5 szklanki wody

Duszone pieczarki - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki umyć , pokroić w ćwiartki. Usmażyć na rumiano na oleju. Przełożyć do garnka .Dodać pokrojoną drobno cebulę i masło .Zalać wodą .Dodać 1/2 łyżeczki soli i dusić 40 minut .Mąkę zmieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody i wlać do garnka i mieszając zagotować . Dolać śmietankę , włożyć serek i ogrzewać aż się rozpuści . Doprawić sola , pieprzem i maggi .
Można podawać z pieczywem lub ziemniakami .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone pieczarki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczarki
Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Leczo z zielonej papryki i pieczarek
Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą Spaghetti z dyni makaronowej z pieczarkami Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami
Pizza Eli z kurczakiem Roladka schabowa w ryżowej skorupce z march.dipem Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze
Zapiekana kasza gryczana Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą Kotleciki jaglane z pieczarkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj