Strona główna Duszone podgrzybki

Duszone podgrzybki

margolata

Mistrz Kuchni
Przepisy: 169
zdjęcia: 1 z 1
Duszone podgrzybki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Szybkie danie ze świeżo zebranych grzybów.


trudność: łatwe
czas:

Duszone podgrzybki - SKŁADNIKI:

Duszone podgrzybki - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby dokładnie oczyszczamy i opłukujemy. Roztapiamy masło lub margarynę i kroimy grzyby. Dusimy grzyby na małym ogniu często mieszając żeby nam nie przywarły. Grzyby puszczą sok. W między czasie kroimy cebule w piórka i przesmażamy na maśle, kiedy się zarumieni podlewamy kapką wody lub mleka. Czekamy aż całość wsiąknie prze cebulę. Nie zapominamy o mieszaniu grzybów!! Łączymy cebulę z grzybami solimy i pieprzymy do smaku. Po kilku minutach, kiedy grzyby zrobią się gęstsze wbijamy jajko i dodajemy 3 łyżki mleka wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli jest taka potrzeba przyprawiamy do smaku i gotowe. Podajemy z chlebem. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone podgrzybki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Parówki po angielsku Sałatka z blanszowanymi pieczarkami Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem
Kartoflanka z dyniową wyspą Hot - dog w naleśniku Pizza z pieczarkami  jajkiem i ogórkiem
Pomidorowa pizza z pieczarkami Schabowy pod pierzynką Pieczarkowa z szalotką i kiełkami
Zupa marchewkowo-pieczarkowa Fasolowa z grzybami i brokułem Zupa pieczarkowo-serowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane