Strona główna Duszone podgrzybki

Duszone podgrzybki

margolata

Mistrz Kuchni
Przepisy: 169
zdjęcia: 1 z 1
Duszone podgrzybki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Szybkie danie ze świeżo zebranych grzybów.


trudność: łatwe
czas:

Duszone podgrzybki - SKŁADNIKI:

Duszone podgrzybki - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby dokładnie oczyszczamy i opłukujemy. Roztapiamy masło lub margarynę i kroimy grzyby. Dusimy grzyby na małym ogniu często mieszając żeby nam nie przywarły. Grzyby puszczą sok. W między czasie kroimy cebule w piórka i przesmażamy na maśle, kiedy się zarumieni podlewamy kapką wody lub mleka. Czekamy aż całość wsiąknie prze cebulę. Nie zapominamy o mieszaniu grzybów!! Łączymy cebulę z grzybami solimy i pieprzymy do smaku. Po kilku minutach, kiedy grzyby zrobią się gęstsze wbijamy jajko i dodajemy 3 łyżki mleka wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli jest taka potrzeba przyprawiamy do smaku i gotowe. Podajemy z chlebem. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone podgrzybki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Pasztet z pieczarek Domowy wegański bigos Śniadanie marzeń
Makaron z grzybami, winem i mascarpone Rolada z pieczarkami Sos pieczarkowy z makaronem własnej roboty
Karczek duszony z pieczarkami Pieczarki nadziewane dwoma serami Pizza z pieczarkami i cukinią na cieście z kaszą
Pęczotto Eli na bogato Pieczarkowy sos Eli Zapiekanki z pieczarkami i serem a`la Igraszki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane