Strona główna Duszone podgrzybki

Duszone podgrzybki

margolata - Przepis na: Duszone podgrzybki offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 169
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Duszone podgrzybki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Szybkie danie ze świeżo zebranych grzybów.


trudność: łatwe
czas:

Duszone podgrzybki - SKŁADNIKI:

Duszone podgrzybki - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby dokładnie oczyszczamy i opłukujemy. Roztapiamy masło lub margarynę i kroimy grzyby. Dusimy grzyby na małym ogniu często mieszając żeby nam nie przywarły. Grzyby puszczą sok. W między czasie kroimy cebule w piórka i przesmażamy na maśle, kiedy się zarumieni podlewamy kapką wody lub mleka. Czekamy aż całość wsiąknie prze cebulę. Nie zapominamy o mieszaniu grzybów!! Łączymy cebulę z grzybami solimy i pieprzymy do smaku. Po kilku minutach, kiedy grzyby zrobią się gęstsze wbijamy jajko i dodajemy 3 łyżki mleka wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli jest taka potrzeba przyprawiamy do smaku i gotowe. Podajemy z chlebem. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone podgrzybki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Zupa kurkowa z makaronem Risotto pełne jesieni Pizza z aromatycznymi kurkami
Sos grzybowo-śmietanowy Zupa ze świeżymi opieńkami Sos ze świeżych podgrzybków
Krokiety z kapustą, mięsem i grzybami Gulasz z grzybami Sałatka z boczniakami i jajkiem
Sałatka z boczniakami i kalafiorem Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane