Strona główna Duszone podgrzybki

Duszone podgrzybki

margolata - Przepis na: Duszone podgrzybki offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 169
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Duszone podgrzybki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Szybkie danie ze świeżo zebranych grzybów.


trudność: łatwe
czas:

Duszone podgrzybki - SKŁADNIKI:

Duszone podgrzybki - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby dokładnie oczyszczamy i opłukujemy. Roztapiamy masło lub margarynę i kroimy grzyby. Dusimy grzyby na małym ogniu często mieszając żeby nam nie przywarły. Grzyby puszczą sok. W między czasie kroimy cebule w piórka i przesmażamy na maśle, kiedy się zarumieni podlewamy kapką wody lub mleka. Czekamy aż całość wsiąknie prze cebulę. Nie zapominamy o mieszaniu grzybów!! Łączymy cebulę z grzybami solimy i pieprzymy do smaku. Po kilku minutach, kiedy grzyby zrobią się gęstsze wbijamy jajko i dodajemy 3 łyżki mleka wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli jest taka potrzeba przyprawiamy do smaku i gotowe. Podajemy z chlebem. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone podgrzybki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Pierogi z kaszanką i leśnymi grzybami Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi
Jesienna zapiekanka makaronowa Zapiekana kasza gryczana Szybki omlet z kurkami
Krem z kurek z grzankami Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą Krokiety z grzybami, kaszą i marchewką
Kotleciki jaglane z pieczarkami Marynowane grzybki Podgrzybek marynowany z cebulką i marchewką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane