Strona główna Duszone podgrzybki

Duszone podgrzybki

margolata - Przepis na: Duszone podgrzybki offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 169
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Duszone podgrzybki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Szybkie danie ze świeżo zebranych grzybów.


trudność: łatwe
czas:

Duszone podgrzybki - SKŁADNIKI:

  • 1/2 - 1kg podgrzybków
  • 1-2 jaja
  • 2 cebule średnie
  • 3-4 łyżki mleka
  • masło lub margaryna
  • sól, pieprz

Duszone podgrzybki - PRZYGOTOWANIE:

Grzyby dokładnie oczyszczamy i opłukujemy. Roztapiamy masło lub margarynę i kroimy grzyby. Dusimy grzyby na małym ogniu często mieszając żeby nam nie przywarły. Grzyby puszczą sok. W między czasie kroimy cebule w piórka i przesmażamy na maśle, kiedy się zarumieni podlewamy kapką wody lub mleka. Czekamy aż całość wsiąknie prze cebulę. Nie zapominamy o mieszaniu grzybów!! Łączymy cebulę z grzybami solimy i pieprzymy do smaku. Po kilku minutach, kiedy grzyby zrobią się gęstsze wbijamy jajko i dodajemy 3 łyżki mleka wszystko dokładnie mieszamy. Jeśli jest taka potrzeba przyprawiamy do smaku i gotowe. Podajemy z chlebem. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone podgrzybki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Grzyby w śmietanie Karkówka w sosie grzybowym Kotleciki z pieczarkami i wędliną
Sos grzybowy - kurkowy Gołąbki pieczone w pomidorach Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami
Sos pieczarkowy na masełku Kapusta na ciepło z pieczarkami Sól morska grzybowa
Kasza jaglana z białą kiełbasą i pieczarkami Pieczarkowa z kalarepką i cieciorką Pomidory Eli faszerowane jajecznicą

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane