Strona główna duszone podudzia kurczaka

duszone podudzia kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
szewczyk - Przepis na: duszone podudzia kurczaka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 101
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
duszone podudzia kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

moje ulubione duszone, lekko podpieczone, miękkie a zarazem opieczone mięso, z nutką słodyczy


trudność: średne
czas:

duszone podudzia kurczaka - SKŁADNIKI:

  • dwa podudzia kurze
  • olej
  • cebula
  • 5-7 ziaren kolendry
  • szczypta imbiru
  • 10 łyżek sosu sojowego
  • papryka w proszku
  • pieprz, sól
  • ząbek czosnku
  • kilka łyżek keczupu

duszone podudzia kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

uda nacieramy papryką, dodajmy odrobinę soli, oraz pieprzu.Na patelni rozgrzewamy nieco oliwy i układamy kurczaka, podpiekamy z obu stron często przewracając, gdy się lekko zetnie polewamy mięso sosem sojowym, posypujemy imbirem i dusimy, nadal przewracając z obu stron. Gdy olej i sos sojowy zacznie odparowywać, polewamy odrobiną wody,nie za dużo, ale tak aby kurczak się nie przypalił. Dodajemy ząbek czosnku, lekko posiekany, ziarna kolendry i poszatkowaną cebulę. Całość dusimy, nadal pamiętając by wody nie było za dużo, aczkolwiek tak by kurczak się nie przypalał. W trakcie dodajemy keczup. Całość dusimy do miękkości mięsa. Dosyć długo ale rumiana skórka i soczyste mięso zawdzięczamy temu procesowi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do duszone podudzia kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka Fileciki z cebulką Glazurowane udka z kurczaka
Pierś z kurczaka z makaronem Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem
Dewolaj z musztardą miodową Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Kurczak w orzechowej glazurze Pierś z kurczaka z ryżem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane