Strona główna duszone podudzia kurczaka

duszone podudzia kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
szewczyk - Przepis na: duszone podudzia kurczaka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 101
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
duszone podudzia kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

moje ulubione duszone, lekko podpieczone, miękkie a zarazem opieczone mięso, z nutką słodyczy


trudność: średne
czas:

duszone podudzia kurczaka - SKŁADNIKI:

  • dwa podudzia kurze
  • olej
  • cebula
  • 5-7 ziaren kolendry
  • szczypta imbiru
  • 10 łyżek sosu sojowego
  • papryka w proszku
  • pieprz, sól
  • ząbek czosnku
  • kilka łyżek keczupu

duszone podudzia kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

uda nacieramy papryką, dodajmy odrobinę soli, oraz pieprzu.Na patelni rozgrzewamy nieco oliwy i układamy kurczaka, podpiekamy z obu stron często przewracając, gdy się lekko zetnie polewamy mięso sosem sojowym, posypujemy imbirem i dusimy, nadal przewracając z obu stron. Gdy olej i sos sojowy zacznie odparowywać, polewamy odrobiną wody,nie za dużo, ale tak aby kurczak się nie przypalił. Dodajemy ząbek czosnku, lekko posiekany, ziarna kolendry i poszatkowaną cebulę. Całość dusimy, nadal pamiętając by wody nie było za dużo, aczkolwiek tak by kurczak się nie przypalał. W trakcie dodajemy keczup. Całość dusimy do miękkości mięsa. Dosyć długo ale rumiana skórka i soczyste mięso zawdzięczamy temu procesowi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do duszone podudzia kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Drobiowe roladki gotowane w foli spożywczej Udka pieczone z serem i salami Udka pieczone w paprykowej panierce
Potrawka z kurczaka z kaszą gryczaną i węgierkami Rolada z kaszą gryczaną i świeżą śliwką Gryczotto ze śliwką i pieczonym filetem
Gryczany pasztet ze śliwką Śliwkowo-drobiowe falbanki z sosem gryczanym Gryczana kieszeń w rozgrzewającym sosie śliwkowym
Kurczak w mleku kokosowym i suszonych jabłkach Chrupiące długo marynowane polędwiczki  Filet z prawdziwkach

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane