Strona główna duszone podudzia kurczaka

duszone podudzia kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
szewczyk - Przepis na: duszone podudzia kurczaka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 101
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
duszone podudzia kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

moje ulubione duszone, lekko podpieczone, miękkie a zarazem opieczone mięso, z nutką słodyczy


trudność: średne
czas:

duszone podudzia kurczaka - SKŁADNIKI:

  • dwa podudzia kurze
  • olej
  • cebula
  • 5-7 ziaren kolendry
  • szczypta imbiru
  • 10 łyżek sosu sojowego
  • papryka w proszku
  • pieprz, sól
  • ząbek czosnku
  • kilka łyżek keczupu

duszone podudzia kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

uda nacieramy papryką, dodajmy odrobinę soli, oraz pieprzu.Na patelni rozgrzewamy nieco oliwy i układamy kurczaka, podpiekamy z obu stron często przewracając, gdy się lekko zetnie polewamy mięso sosem sojowym, posypujemy imbirem i dusimy, nadal przewracając z obu stron. Gdy olej i sos sojowy zacznie odparowywać, polewamy odrobiną wody,nie za dużo, ale tak aby kurczak się nie przypalił. Dodajemy ząbek czosnku, lekko posiekany, ziarna kolendry i poszatkowaną cebulę. Całość dusimy, nadal pamiętając by wody nie było za dużo, aczkolwiek tak by kurczak się nie przypalał. W trakcie dodajemy keczup. Całość dusimy do miękkości mięsa. Dosyć długo ale rumiana skórka i soczyste mięso zawdzięczamy temu procesowi.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do duszone podudzia kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami
Kurczak w orzechowej glazurze Pierś z kurczaka z ryżem Kurczak w sosie pieczarkowym
Curry z kurczaka Pierś z kurczaka panierowana w płatkach Mięso z kurczaka z cukinią i grzybami
Mięso z kurczaka w majonezowej panierce Pałki z kurczaka z sosem Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj