Strona główna Duszone podudzia z kurczaka

Duszone podudzia z kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
światzpiernika - Przepis na: Duszone podudzia z kurczaka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 97
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Duszone podudzia z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Duszone podudzia rozpływają się w ustach.


trudność: łatwe
czas:

Duszone podudzia z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • 4 podudzia z kurczaka
  • 5 pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • warzywa
  • przyprawa staropolska
  • pieprz ziołowy
  • szczypta soli
  • olej
  • woda

Duszone podudzia z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Podudzia z kurczaka oczyszczamy ze skóry, nacieramy czosnkiem, posypujemy przyprawą staropolską, solą i pieprzem ziołowym. Podpiekamy na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju. Kiedy mięso nabierze złotego koloru dolewamy szklankę wody, dorzucamy pokrojone pieczarki i cebulę oraz warzywa. Całość dusimy pod przykryciem przez około 20 minut od czasu do czasu przewracając mięso na drugą stronę. Mięso możemy podawać z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone podudzia z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Schab z wędzonym kurczakiem Pierś z kurczaka zapiekana z kalarepką Sałatka z miodowym kurczakiem
Obiad z jednej blachy: ziemniaki,kurczak i papryka Fileciki z cebulką Glazurowane udka z kurczaka
Pierś z kurczaka z makaronem Polędwiczki z kurczaka w sosie Mini roladki z grillowaną dynią i serem
Dewolaj z musztardą miodową Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane