Strona główna Duszone podudzia z kurczaka

Duszone podudzia z kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
światzpiernika - Przepis na: Duszone podudzia z kurczaka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 78
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Duszone podudzia z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Duszone podudzia rozpływają się w ustach.


trudność: łatwe
czas:

Duszone podudzia z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • 4 podudzia z kurczaka
  • 5 pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • warzywa
  • przyprawa staropolska
  • pieprz ziołowy
  • szczypta soli
  • olej
  • woda

Duszone podudzia z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Podudzia z kurczaka oczyszczamy ze skóry, nacieramy czosnkiem, posypujemy przyprawą staropolską, solą i pieprzem ziołowym. Podpiekamy na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju. Kiedy mięso nabierze złotego koloru dolewamy szklankę wody, dorzucamy pokrojone pieczarki i cebulę oraz warzywa. Całość dusimy pod przykryciem przez około 20 minut od czasu do czasu przewracając mięso na drugą stronę. Mięso możemy podawać z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone podudzia z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Potrawka z kurczaka z kaszą gryczaną i węgierkami Rolada z kaszą gryczaną i świeżą śliwką Gryczotto ze śliwką i pieczonym filetem
Gryczany pasztet ze śliwką Śliwkowo-drobiowe falbanki z sosem gryczanym Gryczana kieszeń w rozgrzewającym sosie śliwkowym
Kurczak w mleku kokosowym i suszonych jabłkach Chrupiące długo marynowane polędwiczki  Filet z prawdziwkach
Kurczak, boczek z warzywami Filety zapiekane z brokułem i pomidorem Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj