Strona główna Duszone podudzia z kurczaka

Duszone podudzia z kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
światzpiernika - Przepis na: Duszone podudzia z kurczaka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 57
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Duszone podudzia z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Duszone podudzia rozpływają się w ustach.


trudność: łatwe
czas:

Duszone podudzia z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • 4 podudzia z kurczaka
  • 5 pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • warzywa
  • przyprawa staropolska
  • pieprz ziołowy
  • szczypta soli
  • olej
  • woda

Duszone podudzia z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Podudzia z kurczaka oczyszczamy ze skóry, nacieramy czosnkiem, posypujemy przyprawą staropolską, solą i pieprzem ziołowym. Podpiekamy na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju. Kiedy mięso nabierze złotego koloru dolewamy szklankę wody, dorzucamy pokrojone pieczarki i cebulę oraz warzywa. Całość dusimy pod przykryciem przez około 20 minut od czasu do czasu przewracając mięso na drugą stronę. Mięso możemy podawać z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone podudzia z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Zupa Eli z kalarepy z grysikiem Mięso z kurczaka w pikantnej panierce Mięso z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
Udko faszerowane grzybami i jabłkiem Kurczak pieczony z węgierkami Kurczak pieczony w jabłkach
Kurczak po włosku Kotlety z brzoskwiniami Kotlety drobiowo - warzywne
Kurczę w towarzystwie kurek  Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce Drobiowe kotlety w owsianej panierce

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane