Strona główna Duszone podudzia z kurczaka

Duszone podudzia z kurczaka

Kurczak « poprzedni | następny »
światzpiernika - Przepis na: Duszone podudzia z kurczaka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 97
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Duszone podudzia z kurczaka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Duszone podudzia rozpływają się w ustach.


trudność: łatwe
czas:

Duszone podudzia z kurczaka - SKŁADNIKI:

  • 4 podudzia z kurczaka
  • 5 pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • warzywa
  • przyprawa staropolska
  • pieprz ziołowy
  • szczypta soli
  • olej
  • woda

Duszone podudzia z kurczaka - PRZYGOTOWANIE:

Podudzia z kurczaka oczyszczamy ze skóry, nacieramy czosnkiem, posypujemy przyprawą staropolską, solą i pieprzem ziołowym. Podpiekamy na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju. Kiedy mięso nabierze złotego koloru dolewamy szklankę wody, dorzucamy pokrojone pieczarki i cebulę oraz warzywa. Całość dusimy pod przykryciem przez około 20 minut od czasu do czasu przewracając mięso na drugą stronę. Mięso możemy podawać z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Duszone podudzia z kurczaka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Mięso z kurczaka z cukinią i grzybami Mięso z kurczaka w majonezowej panierce Pałki z kurczaka z sosem
Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą Kukurydziane skrzydełka Pieczone skrzydełka z kurczaka
Udko z kurczaka w majonezowo-czosnkowej marynacie Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Grillowane piersi z kurczaka
Udka w panierce z płatków Placki z kurczaka z brokułem i słonecznikiem Czosnkowo-tymiankowy kurczak

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane