światzpiernika

światzpiernika

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Duszone podudzia z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Duszone podudzia rozpływają się w ustach.

Duszone podudzia z kurczaka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Duszone podudzia z kurczaka

  • 4 podudzia z kurczaka
  • 5 pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • warzywa
  • przyprawa staropolska
  • pieprz ziołowy
  • szczypta soli
  • olej
  • woda

Sposób przygotowania:

Duszone podudzia z kurczaka

Podudzia z kurczaka oczyszczamy ze skóry, nacieramy czosnkiem, posypujemy przyprawą staropolską, solą i pieprzem ziołowym. Podpiekamy na złoty kolor na niewielkiej ilości oleju. Kiedy mięso nabierze złotego koloru dolewamy szklankę wody, dorzucamy pokrojone pieczarki i cebulę oraz warzywa. Całość dusimy pod przykryciem przez około 20 minut od czasu do czasu przewracając mięso na drugą stronę. Mięso możemy podawać z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą.